Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A különböző ásványvizeket...

A különböző ásványvizeket azonos ízűnek érzitek vagy különbözőnek?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 29. 23:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Különböznek bizony. Némelyiket meg sem innám, némelyiket finomnak érzem. Pont úgy, mint a csapvíz esetében.
2015. ápr. 30. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az különböző ásványvizek ásványi anyag tartalma eltérő, sok esetben érzékelhető is a különbség.

Ez természetes, évekkel, évtizedekkel ezelőtt, amikor még többnyire csapvizet ittunk, azoknál is lehetett érezni a különbséget, voltak finom, és rossz ízű vizek.

A vezetékes víz ma már sok helyen ihatatlanságig klórosak, többnyire ásványvizet iszunk.

Az okosok azt javasolják, ne egyféle ásványvizet fogyasszunk hosszú időn keresztül, időnként érdemes váltani, változtatni az ásványi só összetételén.

2015. ápr. 30. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%
Én a csapvíznek is más-más ízét érzek attól függően, hogy a konyhában vagy a fürdőben engedtem vagy, hogy milyen pohárból iszom. Fura, de így van.
2015. ápr. 30. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedvencem amit itt Székesfehérváron csak savanyuvíznek hívunk, az év 365 napjában folyik egy kútból.
2015. ápr. 30. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
én többnyire ugyanolyannak érzem őket, de vannak eltérőek is. amúgy az a savanyúvíz tényleg nagyon jó :)
2015. ápr. 30. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem itt Fehérváron jó a csapvíz,én azt iszom.
2015. ápr. 30. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Topor G ***** válasza:
A kalcium (Ca), magnézium(Mg) -hidrogénkarbonátos(HCO3) vizek általában semleges, vagy kissé édeskés ízüek, Magyarországon ezek a leggyakoribb típusok. A túl sok nátrium (Na) és klorid (Cl) sós ízt ad a víznek. A szulfáttartalom (SO4) főleg magnéziummal keserűvizet ad, régen lehetett gyógyszertárakban ilyet gyógyvízként kapni (hashajtó hatása miatt). A vízben oldott szén-dioxid (CO2) esetleg vas ionok (Fe) savanyúvíz jelleget adnak. (Ez utóbbi úgy is kimutatható, hogy a nyitott üvegben, pohárban néhány napi állás után sárgás elszíneződést, esetleg az alján barnás kiválást tapasztalunk.) Régen csak a magasabb ásványianyag-tartalmú vizeket, vagy a gyógyhatású vizeket nevezték ásványvíznek, melyért a különböző összetétel a felelős, és ez jelentősen befolyásolja az ízt is! (A desztillált víz például kellemetlen, számomra kesernyés ízű!)
2015. máj. 1. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Csigamalac válasza:
Igen.
2015. máj. 1. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!