Az üdítőgyártók miért akarják leszoktatni az embereket az üdítőkről a gyenge kínálattal és hogy már mindent csak édesítőszerrel gyártanak?
Én alapvetően nem veszek, de ha veszek biztos hogy csak cukormenteset...
Szóval, jah...
Nemrég cikkeztek arról, hogy miért vezették be a Fuze Teát a Nestea helyett:
Őszintén szerintem is nagyon sok a rossz minőségű, édesítőszeres üdítő (pl a Sprite), de azért iszonyat sok az, hogy a napi kalóriabevitel 10-15%-át, míg a cukorbevitel még nagyobb %-át lefedi egy palack üdítő.
Így például én mindig Coke Zerot veszek, de például múltkor ittam új Mountain Dew-t, az sem volt rossz.
Szerintem ez már nem fog változni, de vélhetően van akkora haszonkulcsuk, hogy egy kompromisszumosabb ízt kihozzanak kevesebb kalóriával.
Gondolom, mégsincs a cukrosra akkora kereslet, valami okának kell lennie, nem a zsebük ellenségei a gyártók, forgalmazók, boltok...
Engem ugyan nem zavar a dolog, mert a cukrot és a tipikus kalóriaszegény édesítőszereket is rühellem, de persze ízre az utóbbi az iszonyú. Persze ez ízlés dolga, hisz sok ember boldogan issza őket s látod, azt mondják, nekik ugyanolyan ízű. Miközben teljesen más, a rossz édesítőszereknek pocsék utóízük van és nem is úgy édesek, mint a cukor vagy a jobb édesítőszerek. De ahogy már írtam, nekem a cukor is rossz, szóval iszom vizet, kávét, kakaót, limonádét meg ilyesmiket. Nem gond, úgyis minek italra költeni, pláne cukorral tömni magunkat feleslegesen, más tápanyag elől elvéve a helyet... Persze van, aki nem kövér, nem iszik ilyet sokat vagy a 200 km-es biciklitúra mellé igazán beférne a plusz kalória. De mit lehet tenni...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!