A Lipton Yellow Label tea miből készül? Mert se íze, se bűze.
A filteres teák? A rendes, szálas teák után visszamaradt és összesepert tealevél és egyéb törmelékből.
Vegyél inkább szálas teát, az biztos, hogy tealevélből van.
Az egyik leg tisztességesebb tea szerintem.
Összetevők tekintetében meg olvasgasd a doboz feliratait!
(ja igen: 1 [EGY] adag úgy 2-2.5 dl víz, ennyibe kellene 1 filter, nem egy egész 2 literes kannába)
Azt nem írtad, hogy fekete vagy zöld teáról van-e szó, (vagy Pl. ízesített málnás)....
A "Lipton Yellow Label" tea (zöld tea) aránylag lassan ázik ki rendesen. Ténylegesen igaz, hogy a normális íz eléréséhez több dolgot is be kell tartani.
A csészébe tesszük a filtert, és erre öntjük !forró! vizet, 2-2,5 dl-t. 4-5 percig áztatjuk a filtert. Kiemeled a filtert, ízlés szerint ízesíted. Citrom, cukor, tej... amit szeretsz.
Néhány helyen a csészét letakarják az alátéttel, nem hűl ki olyan gyorsan a víz. vagy többször is mártogatják, kevergetik a filtert a teában.
A fekete tea 2-3 perc alatt már kellőképpen kiázik, nem kell annyit várni a kellemes íz eléréséhez.
Lehetséges, hogy meg vagy fázva, és azért nem érzel annyi ízt (vagy esetleg erős dohányos vagy és azért nem).
Bár a dohányzást csak zárójelben írtam, mert kb.14, max. 16 lehetsz az írási stílusodból. De a mai világban semmi sem biztos... :-)
-A Lipton Yellow Label az fekete tea. (Ráírva is az van)
-Megvagyok fázva, de más teáknak ami nem Lipton érzem az ízét.
-Nem vagyok dohányos és nem is voltam.
-26 éves vagyok, még ha nem is nézek ki annyinak! :D
Azért tettem idézőjelbe, és írtam utána zöldet, megszokásból....
A feleségem keverte ezeket egy időben, a pontosítás mániám itt még megmaradt. Ő a zöld teát szerette egy időben, de mindig rosszat vett le a boltban a polcról. Most már tudja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!