Miért mondják hogy az UHT tej nem valódi tejből készül?
Az UHT szimplán azt jelenti, hogy ultra magas hőmérsékleten hőkezelt. Ez minden bolti tejre igaz, nem csupán a tartósra. Pusztán az a célja, hogy csírátlanítsa a tejet, magyarán hogy a baktériumok elpusztuljanak benne. Aki a hagyományosan megsavanyodó tejet véli az igazinak, az a baktériumok jelenlétét sírja vissza. Ugyanis azok alvasztják meg a tejet. Én jól elvagyok baktériummentes tejjel is. A homogénezés sem ördögtől való dolog. Ott annyi történik, hogy a tejben lévő zsírcseppeket átnyomják egy mikroszűrőn és az egyenletessé teszi a zsírcseppek méretét, ezáltal egyneműbb lesz a tej.
Aki meg azt állítja, hogy az olcsó tej az tejporból van, az eléggé megrekedt a logikus gondolkodásban, hiszen a tejpor előállítása elég drága dolog, teljes ráfizetés lenne így működtetni a tejüzemet.
Az olcsó tej többnyire külföldről származik. A külföldi
eladót "kártalanítja" a külföldi állam, szóval neki szinte
mindegy, hogy 20 ft-ért vagy 200 ft-ért adja el, az ő pén-
ze biztos. Ezért is adja olcsón.
A másik oka az lehet, hogy olyan az infrastruktúrája, lo-
gisztikája, hogy hatalmasat spórolnak vele. Bele sem gon-
dolnak az emberek, de az egyszerű tömegtermékek esetén
a szállítás az, ami megnyomja az árat. Pékárú, tejtermék,
hús, tészta, ásványvíz, sör stb...
Tojással tudok jó példát, hogy lengyelektől veszik, kb ötö-
de összetörik, mire ideér, de még ígyis hatalmas haszonnal
adják tovább, és veszik meg a magyarok..
#4: Köszi ezt nem is tudtam eddig. Én tényleg abban a hitben voltam hogy minden tej az egyben UHT tej is. Egyébként arra még nem gondoltam hogy a baktériumok hiánya miatt lehet ez a vélekedés. A baktériumok hiánya miatt hiányozna a dobozos tejekből az az igazi "tej" íz, ami miatt azt mondják hogy porból van? Meg most így felvetült bennem, hogy a "por" nem csak egy asszociatív jelző lenne? Tehát úgy értem, hogy az emberek nem gondolják ténylegesen azt, hogy porból készül a dobozos tej, csak a valódi tejtől teljesen eltérő, enyhébb íze miatt a porból készült italokra asszociálnak.
#5: Örülök a véleményednek, ment a piros kéz.
Mindenki aki értelmesen válaszolt megkapta a zöld kezet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!