Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Kotyogósból hogyan tudok...

Kotyogósból hogyan tudok tejeskávét csinálni?

Figyelt kérdés

2017. okt. 24. 10:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kotyogós kávéFÖZÖ, ezért abból nem tudsz semmiféle tejeskávét csinálni - ezért a kérdésed nem egészen érthetö.


A kotyogósBAN nem lehet tejeskávét készíteni, mert a tej beleragad a csövekbe és nem lehet kitisztítani.


A benne fözött kávéból viszont igen, fözd erösebbre, max fele vízzel és a bögrében ezt töltsd fel meleg/forró tejjel.

2017. okt. 24. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Megfőzöd a kávét. Lehet kevésbé erőset a tejes kávéhoz.

Aztán melegítesz egy bögre tejet, úgy hogy maradjon a bögrében némi hely a kávénak.

Majd a meleg tejhez hozzáöntöd a kávét.

Ha extrázni szeretnéd tejhabot csinálsz és arra öntöd a kávét.

Fahéjjal ízesítheted, isteni lesz.

2017. okt. 24. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nyilván nem a fémből akarok kiolvasztani tejeskávét!

Tejhabot hogy csinálsz? Mert nekem

kézi habverővel nem sikerült.

A fahéj nagyon rossz hozzá 🤢

2017. okt. 24. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Vegyél tejhabosítót. Ebből van olcsó kategóriás, azt hiszem Sparban is kapni, Fackelman gyártmányú, elemes, meg van Media Markt szerű helyeken komolyabb, drágább, ami hálózati áramról működik.
2017. okt. 24. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, és a kotyógósba vizen kívül ne tölts mást, mert fel is robbanhat!
2017. okt. 24. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Először tegyük tisztába, mi is az a tejeskávé!


[link]


Elárulom, ha nincs kéznél motoros habosító vagy expresszó-gőzölő akkor is lehet készíteni tökéletes tejeskávét (latte-t). Befőttes üvegbe tegyél hűtő hideg 1-1,5 deci tejet, jól zárd le, majd shake módjára rázd intenzíven 30-60 másodpercig. Vedd le a tetejét és rakd be a mikróba 30 másodpercre 800 Watton. A hab a tej tetejére emelkedik, és a mikrohullámú hő segít stabilizálni. A kotyogósban lefőzött kávét töltsd ki magas pohárba. Öntsd rá a tejet, majd kanalazd rá a tejhabot. Ha jól csináltad a hab hosszú percekig össze sem esik, még az őrölt fahéj súlyát is elbírja. :-)

Ha cukorral iszod azt a kávéba keverd el, még a tej hozzáadása előtt. A másik verzió, hogy a cukor felét a kávéba kevered el, a másik felét a habtól leválasztott tejbe. A tejhabba ne legye cukor, attól összeseik!


Én 1,5-ös laktózmentes tejet használok és folyékony édesítőszert. (sajnos nem divatból, egészségi okokból)


Még egy trükk: Ha szeretnéd, hogy elkülönüljön a kávé, a tej és a tejhab: A mikróból kivéve a tejhabról öntsd le a tejet (üvegpohárba). A kávét csőrős kiöntővel nagyon lassan a pohár (belső) oldalán csorgasd a tejre, ill. a tej fölé. (kissé megdöntheted a poharat, de vigyázz ne rázkódjon) Minimálisan fog csak keveredni a két folyadék. ha kész, akkor jöhet a tetejére a tejhab. :-)


Kellemes kávézást!

2017. okt. 30. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
#6-os. A tejeskávé nem latte!
2017. okt. 31. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!