Az mennyire egészségtelen, ha a suliba minden nap teát viszek?
Nem elvakultság, a jó teát tradicionálisan édesítés nélkül isszák számos helyen. Japánban bizonyosan. Én magam is elég nagy hibának tartom az elrontását, a jó teába nem kell semmi. Esetleg az Assamba egy csepp tej, de azt nem iszom, ahogy tejet sem.
Néha igenis előfordul, hogy citromos-xilites teára vágyom (évi 1-2 alkalom), ahhoz jellegtelenebb, de azért jó, nem annyira minőségi teát választok (nekem a ceyloni jött be leginkább hozzá).
A tea szerintem OK, a citrom is, a bolti "citromlé" nem s a cukor is határozottan hátrányos, több szempontból, miközben semmi érték nincs benne, csak kalóriát ad.
Nyilván attól még nem a világvége, ha valaki cukros teát iszik, de ha nagyon sok cukrot visz be így, az már kezd elég vészes lenni s egyértelműen nem erre kéne alapozni a folyadékfogyasztást. Röviden: sokat számít a mennyiség, természetesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!