Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A tea zaccot többször is ki...

I.B.T. kérdése:

A tea zaccot többször is ki lehet áztatni?

Figyelt kérdés

Lefekvés előtt innék meg 1-1 pohár teát mert rossz alvó vagyok és arra gondoltam, hogy 2 nap áztatnék ki egy teafiltert.

Krautermix keverékeit szoktam venni. Esetleg tudnátok ezzel kapcsolatosan információkat adni? Mennyire minőségi vagy tapasztalatok esetleg?

Eléggé sok teát iszom, főleg keverékeket. Hallottam, hogy a szálas tea jobb mint ez a teljesen apróra ledarált. Ez igaz?

Esetleg ti mit ajánlotok? Sokszor lehet hallani, hogy rengeteg teához tesznek plusz színezéket, édesítőket, hogy jobban fogyjon. Ezért is tettem a tea minőségére utaló kérdéseket.

Köszönöm!

2017. aug. 20. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

Én rednszeresen többször használok fel egy teafiltert, hogy spóroljak. A minőséggel kapcsolatban az árat szoktam figyelembe venni, bár én megelégszem a legolcsóbbal is. Van egy ilyen márka: Perla. Tőlük ittam ilyen nagyobb darabos, minőségi teát.

Igazából csak sejtem, hogy a teljesen apróra daráltba végülis nem tudjuk leellenőrizni, hogy pontosan mi van benne, a nagyobban meg látszik.

2017. aug. 20. 18:20
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Csináltam már ilyet, persze ehhez az kell, hogy ne elég vizet önts rá először. De azért jobban szeretem eleve belerakni azegész vizet, mégse rothadozzon. De végső esetben elmegy, annyira gourmet nem vagyok, inkább a tea minősége fontos, ha élvezni is akarom a teát s nemcsak ébresztő italt vagy meleg italt inni. Ilyen hedonistább célokra nekem szinte csak a szálas tea jó, persze az se akármelyik. Gyümölcsteából elvagyok némelyik filteressel is, csak kevésnek van igazán íze.

Amióta ittam jó szálas Earl Grayt, csak akkor veszek filtereset, ha nincs más. De többet nem, mert pont ugyanaz a márka s a filteres kegyetlenül ócska, majdnem víz szinten van, a szálas pedig finom, élvezetes.

2017. aug. 20. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
En is gyakran hasznalom ketszer ugyanazt a filtert, mert eleg eros. Csak annyi, hogy ne aztatsd ki eloszor teljesen, mert akkor eros lesz es semmi nem marad masodjara.
2017. aug. 20. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam egynél többször kifőzni, szerintem úgy már nem az igazi az aromája.
2017. aug. 20. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

a színes, csicsás, illatos teák csak inkább egyszeri alkalomra jók. Az igazi feketetea, még ha az olcsóbb aprószemű filteres is, az többször is áztatható(max háromszor) de az első alkalommal vigyázni, mert órákg nem alszol el utána.

A szálas tea az inkább a finnyásaknak az itala, akik úgy érzik, hogy az apróbb morzsalékot igyák a szegények..amúgy semmi különbség, csak a morzsalék a szálas mellékterméke.

ha teatojásban tartod a teát, azt is legalább háromszor áztathatod.

a tea minősége nem mindig az, ami rá van írva, azt csak a teázó ízlése dönti el, melyik a legkedvesebb neki.

2017. aug. 20. 19:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"A tea zaccot többször is ki lehet áztatni?"

Ki LEHET, csak nem ÉRDEMES!

HA több pohár teát akarsz egy filterböl, akkor egyszerre öntsd rá a több vizet, mert akkor ugyan valamivel kevesebb íze lesz, de még VAN valamennyi, ha elöször kiáztatod, és késöbb újra próbálod, akkor a másodiknak már SEMMI aromája sem lesz.

2017. aug. 20. 19:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Valahol úgy olvastam (most persze nem találom 😠 ), hogy a fekete tea kivételes hatásáért a tein (=koffein) és a teanin együtt felelősek. A koffein a jól ismert élénkítő, a tein ezzel szemben kevésbé felzaklató hatású: egymás hatását ki is olthatják. A leírásban azt írták, hogy ha hirtelen, rövid ideig áztatod a teát, akkor inkább stimuláló hatása lesz, ha lassan, sokáig hagyod ázni, akkor semleges, vagy akár "nyugtató" hatása is lehet. Az eltérés oka az eltérő oldódási sebesség, a tein (koffein) könnyebben oldódik a vízben, a teanin lassabban. Szóval ha kétszer, háromszor főzitek ki a fekete teát, akkor két, három, különböző hatású teát kaphattok (és az ízről még nem is esett szó).
2017. aug. 20. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!