Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Ki az, aki ivott már kólát?

Kisviragufüzike kérdése:

Ki az, aki ivott már kólát?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hülye, és nem is provokatív a kérdés. Ha ugyanis bármelyik kólásüveget megnézzük, hogy mi áll az oldalán APRÓ BETŰS MEGJEGYZÉSKÉNT, akkor ezt láthatjuk: Colaízű szénsavas üdítőital. Vagyis valójában amit a boltokban lehet kapni, az egy nagy átverés, tesznek bele valami aromát, megszínezik egy kis karamellel, tesznek bele cukrot, koffeint, foszforsavat, és nagyjából ennyi a történet. Én most arra lennék kíváncsi, hogy valaki IGAZI kólával találkozott-e már, és hol, ismétlem: colaízű COLA-VAL, nem colaízű szénsavas löttyel.
2017. aug. 10. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki az 1800-as évek végén 1900-as évek elején élt az ihatott igazi kóladióból készült kólát csak ugye az tartalmazott kokaint így amiket fent leírtál abból van a kóla.

Biztos létezik még igazi kóla de sztem még európában sincs nem még M.O.-n.

2017. aug. 10. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit a fenti leírt igaz, az ivott csak igazi kólát életében, aki még a kokainos változat betiltása előtt ivott. Amúgy meg talán az '50-es években lehetett kólább a kóla. Ez a mai már (hiába Coca Cola) nem kóla.
2017. aug. 10. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

Találkoztam. Csak nem a te korosztályodban kell keresni az igazi Colát :)

44 éves vagyok.

2017. aug. 10. 19:59
 4/9 anonim ***** válasza:
29%

A pici üveges - tehát NEM pet palackos - állítólag még olyanok. Igaz, én egy billirdozós helyen ittam ilyet és 900 Ft volt 4 éve..

A minőséget meg kell fizetni. A pici üvegesben állítólag igazi cola van.

2017. aug. 10. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
A Tikkadt szöcskében állítólag tényleg van kóladió kivonat. De nem mindenhol lehet kapni. Most találtunk egy helyen, vettünk, megkóstoltuk, finom, de csak egy szállítmányt kaphattak, mert kifogytak belőle, és azóta nem láttuk ott se.
2017. aug. 10. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A Metro-ban van Tikkadt szöcske,én is megkóstoltam,nekem nem jött be.
2017. aug. 12. 12:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezek szerint még azért mégiscsak van igazi kóla is.
2017. aug. 16. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért ez van ráírva, mert nem lehet meghatározni az "eredeti" kólát mint üdítőitalt. Így kólaízű szénsavas üdítőként lehet árulnia mindenkinek, még a Cocának és a Pepsinek is.

Ettől még kólának kóla az.

2017. aug. 19. 10:36
 9/9 A kérdező kommentje:
A Tikkadt szöcskét most megtaláltam a Széll Kálmán téren egy giroszosnál, szerintem baromi jó. És bár arra is az van írva, hogy kóla ízű szénsavas üdítőital, de sokkal teltebb az íze, sokkal kólább szerintem, bár erről csak akkor tudnék hitelesen nyilatkozni, ha tényleg ittam volna már eredeti coca colát. Szóval tudom mindenkinek ajánlani (bár tudom, ez itt nem a reklám helye), és legyünk is rá büszkék, hiszen magyar termék.
2017. aug. 30. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!