Van itt rajtam kívül még olyan aki étkezés szempontjából nem tudta kímélni magát, és olykor sok édességet zsírosat, szénsavasat, néha néha kólát is ivott?
37-38 hetes kismama vagyok, de eddig nem mertem feltenni ezt a kérdést! Az ép nem megfelelő étkezés miatt ugye nem lehet baja a babámnak! A sok édesség miatt is aggódom, bár a terhelésesem az jó eredményű lett nem kellett diétáznom!
A cigit letettem amint megtudtam hogy babám lesz, de a kajálási élvezetekről nem tudtam lemondani! Ne képzeljetek valami nagy zsíros tehénnek, formás kismamának mondhatom magam, hátúlról szinte nem is látni hogy terhes vagyok! Úgyhogy nem vagyok brutális módon elhízva!
Mihez képest eszel sok édességet? Mit jelent ez?
A kóla nem feltétlen jó de vannak sokan akik ittak és semmi baja a babájának. Én is ittam valamelyik nap szénsavasat igaz jól esett de most úgy érzem elég is volt ennyi ebből.
Leírnád, hogy miket szoktál enni?
Mozogsz?
Nem hiszem, hogy komoly bajod lenne, de azért oda kellene figyelned az étkezésedre, akkor is, ha semmi "látható" bajod nincs. Egyél egy picit több zöldséget, gyümölcsöt, kólát mellőzd. Akkor igyál inkább 100°-os gyümölcslevet, önts hozzá szénsavas ásványvizet. Vagy ehetsz mondjuk rántott húst sült krumplival, de akkor a tányérod felén saláta legyen friss zöldségekből.
Én is néha megkívánom az édeset, egy kis süteményt, csaokit, chipset. De nem csak azt eszem. Mellette fogyasztok sok zöldséget is, gyümölcsöt, sokszor egész nap almát meg répát rágcsálok.
ó, ezt mintha csak rólam írták volna :) 1 éves a kislányom és én is nagyon sokat ettem (nem éppen egészségeseket) a terhesség vége fele. Bár koffein nekem nem volt, mert a vérnyomásom rendetlenkedett....
Én is formás voltam, nem híztam brutál sokat, szóval a terhesség alatt nem is aggódtam.
Viszont sajnos a szoptatás idejére sem tudtam lemondani a 'habzsolásról' - ráadásul, mindenki azt nyomatta, hogy egyek, mert nem lesz tejem (persze nem is volt ellenemre az evés) - és nagyon megszívtam! A szoptatás alatt még +10 kg jött fel :( Most azon dolgozom, hogy visszatérjek a normál étkezéshez és a normál súlyomhoz.
A következő terhességemnél, már a terhesség alatt is figyelni fogok, hogy nem legyen megint ilyen problémám.
Ja és a legfontosabb, hogy a kérdésedre is válaszoljak :) Az én babám makk egészséges ;)
Dehogy, nem lesz semmi baja. Max neked lesz nehezebb leadni ha sokat szedsz fel, de a babád biztosan nem szenved hiányt. Én is az első terhességemnél eleinte rosszul voltam és csak vajas zsömle, sajtkrémes kenyér, sültkrumpli, tepertő(!!) és hasonló dolgok maradtak meg bennem. A hányingerre ittam kólát is heti 2-3szor biztos.
Aztán később mikor elmúlt a rosszullét már jobban odafigyeltem de még mindig ami eszembe jutott ettem, a földimogyorótól kezdve a banánon át az édességekig. Minden hétvégén vagy sütit vagy fagyit hozott a férjem. Plusz 15 kilóval zártam, de aztán szoptatás után leadtam. Normál súlyú vagyok most már.
hat van :D
en ettem ettem mindent amit megkivantam ,a csoki gyarak szerintem belem eltek :D
babadnak nemlessz semmi baja,egyel ami jolesik egyszer elsz :) es az sem feltetlenul igaz h nehez lessz leadnod a feles kilokat,mert nekem fel ev szules utan ,egy deka sem volt rajtam,szoptatassal lement ,nemis tornaztam -bar lehet h szerencse kerdese ,nemtudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!