Mi a különbség a szódavíz és a szénsavas ásványvíz között?
Figyelt kérdés
2017. aug. 8. 21:55
11/14 anonim válasza:
Én nem szeretem a szénsavas dolgokat és ki is lehet nevetni, illetve le lehet pontozni. A szóda számomra valami oknál fogva édeskès, az ásványvíz pedig nem. En ilyen különbséget tapasztaltam.
12/14 neupetermann válasza:
Az ittenieket olvasva számomra továbbra is nyitva maradt a kérdés, így vettem szénsavas ásványvizet (kékkupakos Szentkirályi, 1,5 L, CO2 tartalom: nem találtam rajta ilyen jelzést, de a neten azt írják, hogy 6-7 g/l) és szódavizet (LA-ZA szikvíz, 1,7 L, CO2 tartalom: min. 7 g/l). Csináltam vaktesztet, és a frissen nyitott szénsavas ásványvíz nekem ugyanannyira tűnt szénsavasnak, mint a szódavíz. Az ásványvíz viszont egy kicsit jobban ízlett. Ugyanakkor később (igaz már nem vakon) is összevetettem a kettőt, és észrevettem, hogy az ásványvíz a több nyitás-csukás, tárolás során folyamatosan és sokat vesztett a szénsavasságából (a végére már alig volt szénsavas), a szódavíz meg nem vesztett (legalábbis nem észrevehetően). Azaz számomra a tanulság az, hogy az ásványvíz finomabb, a (gondolom nem ásványvízből készült) szóda viszont tovább marad szénsavas. Utóbbi miatt nálam fröccshöz a szóda nyert.
13/14 anonim válasza:
Én a buborékokban is érzem a különbséget, bár lehet csak placebó. A szódavíznek a buborékai lágyabbak és olyan mintha sok kicsi lenne benne, az ásványvízé meg mintha nagyobb lenne és kevesebb, nem pezseg úgy a számba. Meg tudom külömböztetni őket csukott szemmel.
14/14 anonim válasza:
Az ásványvíz lehet természetes úton szénsavas, míg az egyszerű ivóvíz (amiben nincs annyi ásványi anyag) nem. Persze ez a szénsavasság nem olyan erős, mint mikor mesterségesen CO2 palack segítségével dúsítják a vizet = szodavizet készítenek. Ha valamilyen ásványvíz extrém szénsavas, nagy eséllyel utólag is dúsítva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!