Miért lesz azonnal elviselhetetlen szaga a víznek?
Mi okozza azt, hogyha szellőztetek, és közben szeretnék inni pohárba töltött gyümölcslevet, vagy akár sima, szénsavmentes ásványvizet, azonnal visszataszító szagúvá válik? Az ízén nem változtat, de a szaga borzalmassá válik. Próbálja ki más is és számoljon be róla, hogy milyen szagot érez. a szaglás egyénenként is eltér, de hátha valakinek sikerül valamihez hasonlítania, vagy akár megfejtenie, hogy mi lehet a levegőben ami ezt okozza, mert borzalmas.
Ekkora volna a légszennyezettség? Budapesten lakom, most már a forgalom sem nagy, a légáramlat az ablak irányából a szoba felé tart. Eső után vélek még felfedezni hasonló szagot kinn az utcán.
Most lehet semmi koze hozza, de nekem pl az ablakkal szemben van egy viszonylag uj konyhaszekreny, es ha nagyon meleg van, odasut a nap, akkor a poharak atveszik egy kicsit a szekreny szagat, foleg ha lefele forditva tarolom oket. De a szekrenynek is erzodik a szaga alapbol. Na most ezt az alap szagot megszokja az ember orra hamar, es nem tunik fel, de szelloztetes utan a szekrenybol kivett poharon (mivel a szekreny zarva volt) ugyanugy erezni, jobban eszrevenni.
Esetleg probald ki, hogy nem-e neked is a poharnak van alapbol szaga, mert en is ugy jartam, hogy eloszor en is azt hittem a viz budos.
Csak egy otlet....
Plusz még a pohárnak is lehet szaga!
Mármint nem úgy, ahogy a 2-es írta, hogy a szekrénytől, hanem magának a pohárnak!
Nekem pl volt olyan promóciós coca kólás poharam, hogy oldódott belőle az anyag!
Pláne, ha meleg folyadék volt benne. És büdös volt.
Köszi a válaszokat, közben előkerült egy ilyen kérdés:
Válasz persze erre sem érkezett, de közelebb vagyunk.
Annyi az egész, hogy Te két évvel hamarabb lettél covidos, ez okozta a szaglásod módosulását. :)
Haverom attól szenved, hogy elviselhetetlenül keserű lett számára a sör covid után. :)
Covid? Ugyan már.. akkor nem csak ezt az egy dolgot tapasztaltam volna.
A sörös dolog viszont oké.
Közben rájöttem egy spontán kísérlet révén, hogy az ózon lehet felelős a szag kialakulásáért. (Elemes gázgyújtót nedves pohárba lógattam és jó pár ívkisülés erejéig bekapcsolva tartottam.)
Nem volt még mosogatógép.
Legyen IKEAs Färgrik bögre, ami nem üveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!