Barackdzsembe véletlenül szódabikarbónát tettem Nabenzoát helyett. Mivel azonnal felhabzott, leszedtem a tetejét, de biztos került bele is. Ki kell-e dobnom, vagy megehetjük?
Figyelt kérdés
2016. júl. 19. 18:44
1/2 anonim válasza:
Még jól is jártál vele. Ugyanis egyrészt a szódabikarbóna nem mérgező, másrészt a savas közegben lebomlott. Amikor habzott, akkor a reakció egyik terméke, szén-dioxid távozott el. Ironikusan módon viszont a nátrium-benzoát mérgező, és semmi sem indokolja a használatát a megszokáson kívül... Például m egyáltalán nem használunk ilyet befőzéshez.
2/2 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, egy kis savat nyilván közömbösített benne, de más nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!