Miért adnak sok helyen "forró csokoládé" néven porból készült meleg kakaót?
A mekitől elkezdve sok standon, kávézón át az éttermekig, nagyon sok helyen "forró csoki" néven árulnak meleg, porból készült kakaót, amit otthon is simán megcsinálok, ráadásul jóval olcsóbban.
Eddig egyetlen egyszer ittam igazi forró csokit, de az teljesen más volt, mint amit sok helyen adnak.
Ha tudják még a felszolgálók és a vendégek is, hogy az nem forró csoki, hanem kakaó, akkor miért nem azt írják ki az étlapra?
Ismerőseim is fel voltak már háborodva, hogy 600 forintot kiadtak egy pohár meleg kakaóért, amikor forró csokit vártak....és még szóvá sem lehet tenni, mert a pincér "csak azt adja amire felhatalmazták".
Ti mit gondoltok erről?
Felesleges próbálgatni, inkább otthon készítsek, vagy érdemes próbálkozni? Megjegyzem Ausztriában is ugyanez van, mert járok Bécsbe, és ott is kakaó van csoki helyett sok helyen.
Nem tudom, de engem is nagyon idegesít :( amúgy Ausztriában ne is várd, náluk a heisse schoko az mindig kakaót takar.
Én ahol jó, sűrű csokit szoktam inni, azok mindig a karácsonyi vásárok. Ilyen kis üveg tartályszerűből csapolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!