Akik rendszeresen kávéznak, hogy bírják?
Vagy valószínű velem lehet a baj...
Ha kb 5 napig minden nap iszom kávét, akkor a kb 6. napon már nagyon furcsán érzem magam.
Egy bonyolultabb gondolatmenetet nem tudok végigvinni, alig tudok aludni, elgyengülök, stb.
És ha tartok pár nap szünetet, akkor újból jól érzem magam a kávétól utána.
Egy ismerősöm kb 40 éve minden nap iszok egy nagy bögre tömény kávét.
Még az jutott eszembe azután, hogy a többieknél olvastam a vizet:
Hígabban igyad a kávét!
Idd meg a szokásos mennyiséget, csak több vizet tegyél bele. Illetve idd tejjel, vagy hígítsd nescafe-val.
Én írtam az első oldalon is, ha jól emlékszem, az 5.-t. Egy tasak 3 az 1-ben kávét én 6 édesítővel és 6 dl vízzel hígítva iszom.:D
Több mint 40 éve kávézom, kisebb-nagyobb kihagyásoktól eltekintve. 16 éves koromban kezdtem, amikor itt nem ismertetett okok miatt éjszakai vagonrakásokból tartottam fenn magam. S mivel napközben a középiskolába jártam, napi 6-8 csupasz kávét is megittam, pedig akkoriban nem szerettem az ízét. Később, már 33 éves koromtól megint volt pár év, amikor 2-3 órákat aludtam csak naponta, akkor megint keményen kávéztam.
Most napi egyet iszom reggeli után, pusztán az ízéért. Néha ebéd után is becsúszik egy, de az már rányomja bélyegét az éjszakai pihenésemre.
"A gyógyszerekre is úgy reagálok, ha le van írva valami mellékhatás, az biztos, hogy nálam előjön intenzíven az összes."
Na ez mondjuk valószínűleg placebo hatás. Ne vagy Te egy kicsit hipochonder?
Nem. emiatt se szedek pár gyógyszert, amit viszont kellene. Volt hogy egy bizonyos kategóriában végigpróbáltam mindet.
Legnagyobb bánatomra pont azt nem tudom szedni, amire nincs alternatíva. Sokan mások simán tudják használni, én meg: nem tudok aludni tőle, koncentrálni, stbstb. próbálnék én nem odafigyelni, de nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!