Akik rendszeresen kávéznak, hogy bírják?
Vagy valószínű velem lehet a baj...
Ha kb 5 napig minden nap iszom kávét, akkor a kb 6. napon már nagyon furcsán érzem magam.
Egy bonyolultabb gondolatmenetet nem tudok végigvinni, alig tudok aludni, elgyengülök, stb.
És ha tartok pár nap szünetet, akkor újból jól érzem magam a kávétól utána.
Egy ismerősöm kb 40 éve minden nap iszok egy nagy bögre tömény kávét.
Akkor ne idd, nem kell.
A kávékultúra számomra nagyon fontos: csak meghatározott pörkölőüzemből kikerülő, meghatározott típusú kávét iszom, bizonyos gépen lefőzve. Reggel ristretto keserűn, dél felé capuccino, este americano.
A vérnyomásom teljesen normális.
Én a töményt nem bírom, de nem a szívem miatt hanem a gyomrom akkor nagyon savas lesz. Én tejjel iszom és édesítővel a kávét attól én jól érzem magam. Hétköznapokon munka időbe 3 csésze főzött kávé, és ha kezdek álmosodni akkor még egy bögre 3 in 1 kávét megiszok az még úgy ahogy belefér nekem. Én nagyjából belőttem magamnak a dolgot ha délután 4 fél 5 után nem iszom akkor este 10 kor már simán eltudok aludni és kipihenten ébredek fel, csak ha ébredés után fél óráig nem iszom kávét akkor fejem kezd el fájni és fáradékony, levert leszek, és akkor már 5 csésze sem elég hogy jobban legyek.
Nekem alapból kell innom, mert elég alacsony a vérnyomásom is már 14 éves koromtól iszogatom, de akkor csak egy csészével kezdtem azt is tejjel és utána 18 éves koromtól kezdtem növelni az adagot. Én ha egy napot kihagyok kávé nélkül végem van. Volt időszak amikor 2 hetes leállás volt a munkahelyemen és akkor eldöntöttem hogy 3 napot úgy leszek otthon hogy semmit nem fogok csinálni, akkor addig aludtam ameddig fel nem ébredtem, és próbáltam azt hogy nem iszom kávét mert úgy se terveztem semmit az olvasáson és a TV nézésen kívül, de hiába próbáltam kávé nélkül minden bajom volt. Akkor elég volt napi 2 kávé persze bár van amikor hosszú hétvégéken, ünnepnapokon amikor nem megyünk sehova akkor 1 csésze kávé is elég, de ez nagyon ritka, mert utána délután aludnom kell jó 1 órát hogy estére ne purcanjak ki.
Csak már most is olyan vagyok, mint akit kimostak. :(
Teljesen használhatatlan.
Képes lennék állva elaludni.
És ami még fura, hogy hülye is vagyok, ha nem iszom kávét, ingerültebb, idegesebb.
Köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!