Hogy kell teafűből teát készíteni? Teatojás, teaszűrő kell hozzá?
Gondolom, az nem elég, ha a bögrébe teszem a teafüvet, és leforrázom.
A kérdés elég egyszerűnek tűnhet, de eddig csak filteres teát ittam, de szeretném kipróbálni a teafüvet is.
Rövid leírás, de tényleg teaajtánként változik:
- zöld tea: NEM FORRÁSBAN LÉVŐ, de jó meleg vízben 2-3 percig kell áztatni (hoszabb idő után keserű lesz)
- fekete tea: forrásban lévő vízzel leöntöd, 3-5 percig áztatod.
- fehér tea: forralás után hagyd kb. 5-8 percig állni a vizet. Olyan 70 fok körüli vízre van szükséged, efelett a fehér teafű megkeseredik. 7-10 percig áztasd a teafüvet
- gyógynövényes teáknál nagyon egyénileg a növényen múlik, mindig nézz utána a megfelelő hatás érdekében
Nem, nem működik egyáltalán.
Mivel mint írtam, egyedül a fekete teát szabad forrázni, és azt sem lehet 15 percig forralni.
Ez nem valami hulladék filteres tea, amiben hatástalan törmelék van. Ha felforralod a fekte/fehér/zöld teát 10-15 percen át, és átszűröd, akkor nemcsakhogy teljesen keserű és élvezhetetlen lesz, de minden hatóanyagot is kiölsz belőle.
A szálas teához elengedhetetlen, hogy KÜLÖN forrald fel a vizet, és később öntsd a teafűre.
De igen, de azt a kannát nem lehet a főzőlapra tenni, mert szétpattan...
A vizet megcsinálod szépen vízforralóban, és a kannába öntöd (az előbb leírt hőmérsékleteket figyelembe véve).
Szálas teát nem lehet a vízzel együtt forralva készíteni.
Köszönöm neked is!
Én mindenkit felpontoztam.
A filteres teát amúgy mennyi ideig kell áztatni a forralás után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!