Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogy kell teafűből teát...

Hogy kell teafűből teát készíteni? Teatojás, teaszűrő kell hozzá?

Figyelt kérdés

Gondolom, az nem elég, ha a bögrébe teszem a teafüvet, és leforrázom.

A kérdés elég egyszerűnek tűnhet, de eddig csak filteres teát ittam, de szeretném kipróbálni a teafüvet is.

2016. júl. 26. 01:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

Rövid leírás, de tényleg teaajtánként változik:

- zöld tea: NEM FORRÁSBAN LÉVŐ, de jó meleg vízben 2-3 percig kell áztatni (hoszabb idő után keserű lesz)

- fekete tea: forrásban lévő vízzel leöntöd, 3-5 percig áztatod.

- fehér tea: forralás után hagyd kb. 5-8 percig állni a vizet. Olyan 70 fok körüli vízre van szükséged, efelett a fehér teafű megkeseredik. 7-10 percig áztasd a teafüvet

- gyógynövényes teáknál nagyon egyénileg a növényen múlik, mindig nézz utána a megfelelő hatás érdekében

2016. júl. 26. 19:43
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszi, de akkor az a módszer elvileg mindegyiknél működik, hogy egy sima kannában felforralom vízzel a teafüvet, és utána átszűröm egy bögrébe a teaszűrővel?
2016. júl. 26. 20:03
 13/19 anonim ***** válasza:
92%

Nem, nem működik egyáltalán.

Mivel mint írtam, egyedül a fekete teát szabad forrázni, és azt sem lehet 15 percig forralni.

Ez nem valami hulladék filteres tea, amiben hatástalan törmelék van. Ha felforralod a fekte/fehér/zöld teát 10-15 percen át, és átszűröd, akkor nemcsakhogy teljesen keserű és élvezhetetlen lesz, de minden hatóanyagot is kiölsz belőle.

A szálas teához elengedhetetlen, hogy KÜLÖN forrald fel a vizet, és később öntsd a teafűre.

2016. júl. 26. 20:26
 14/19 A kérdező kommentje:
De akkor az a kanna sem jó mindegyikhez, amit linkeltél?
2016. júl. 26. 20:47
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

De igen, de azt a kannát nem lehet a főzőlapra tenni, mert szétpattan...

A vizet megcsinálod szépen vízforralóban, és a kannába öntöd (az előbb leírt hőmérsékleteket figyelembe véve).

Szálas teát nem lehet a vízzel együtt forralva készíteni.

2016. júl. 26. 20:50
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi! De ha nincs kéznél ilyen kanna, csinálhatom úgy is, hogy vízforralóval felforralom a vizet, egy bögrébe teszek teafüvet, majd arra ráöntöm vizet (a teafű fajtájától függően forrón vagy nem forrón), hagyom ázni, majd leszűröm egy másik bögrébe :)
2016. júl. 26. 20:59
 17/19 anonim ***** válasza:
92%
Természetesen igen, csinálhatod így is. A kannát csak a praktikusság miatt javasoltam.
2016. júl. 26. 21:24
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó tökéletesen leírta mit hogyan kell. Elég szomorú, hogy ezért lepontozás jár. A szálas teát valóban nem szabad forralni.
2016. júl. 27. 10:25
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is!

Én mindenkit felpontoztam.

A filteres teát amúgy mennyi ideig kell áztatni a forralás után?

2016. júl. 27. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!