Hogy kell teafűből teát készíteni? Teatojás, teaszűrő kell hozzá?
Gondolom, az nem elég, ha a bögrébe teszem a teafüvet, és leforrázom.
A kérdés elég egyszerűnek tűnhet, de eddig csak filteres teát ittam, de szeretném kipróbálni a teafüvet is.
Úgy látszik :)
De akkor a teatojás nem is kötelező, ugye?
Ha mégis használnám, akkor nem kell viszont utána leszűrni a teát, csak kivenni a teatojást.
Melyik módszer a jobb?
Évtizedek óta iszom szálas teát és egyszer próbáltam a teatojást. Nekem nem jött be, macerás volt kiszedni belőle a teafüvet. Szűrőből egy határozott mozdulat, jó, utána még kimosni, de nem vész. De lehet, hogy van, aki rutinosabb benne vagy nem rakja túl tele... :D
Az ilyen szűrős valami, ami a teatojás, a szűrő és egy kanál keverékének tűnik, lehet, hogy jobb... Szóval két összekapcsol félgömbszűrő, nyéllel, rémlik valami efféle.
De én elég boldog vagyok a kis szűrőmmel is. Bögrével nem játszom, egy litert készítek egyszerre.
S van teáskancsóm, amiben középen direkt van szűrő. Azért sikerül néha kiszabadulnia, azok a szűrők nem az örökkévalóságnak lettek készítve, de alapvetően abba rakod a teát, ráöntöd a vizet, kiemeled a szűrőt és a tea benne marad szépen a kancsóban. Zöldteánál pedig később jön a második leöntés... Ez csak 2 liter tea lehetőleg egy napon, nekem nem mindig jelent problémát. Ha igen, akkor nem szálas teát készítek, annyira nem vagyok ínyenc, hogy ne élvezzem némelyik filterest (bár az kevésbé szól az élvezetről, a teának nálam más szerepe is van).
Én tojással szoktam, nincs gondom vele.
Bár általában, ha magam készítem a teát, tehát nem filtereset iszom, hanem valami növényt forrázok le (csalánt, mentát, citromfüvet, stb), akkor nem használok semmit, se tojást, se szűrőt, egyszerűen beleteszem a felforrt vízbe a növényt, növényi részeket, majd kiszedem megfelelő idő után. A mentát citromfűvel csak ajánlani tudom!
Nincsenek szabályok, a l
Igen, kell hozzá. A legpraktikusabb az ilyen kanna, amibe közvetlenül teheted a füvet:
A forrázás/nem forrásban lévő vízben áztatás/2-3 vagy 10 perces áztatás elsősorban a teafű fajtájától függ, mindegyik más módon készíthető el ideálisan, és rá van írva a csomagolásra.
Rengeteg fajtát TILOS forrázni, ha jó eredményt akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!