Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miből mennyit kell beletenni?

Miből mennyit kell beletenni?

Figyelt kérdés
Ha egy receptnél az van írva, hogy pl : 1 part víz és 3 part cola ( persze ez hülyeség ) akkor az azt jelenti, hogy a víz mennyiségénél kétszer annyi cola kell az italba ? És akkor ez szabadon választható, hogy mennyit csinálok, csak a cola mindig kétszer annyi legyen ?

2016. júl. 25. 20:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Meg mi az, hogy ha 1:3 az állás, akkor az egyiknek háromszor több van ? És ha az egyiknek 0 lenne ? Akkor a másiknak néggyel lenne több, vagy mi ? Megkérdeztem mindenkit magam körül és vagy mi vagyunk nagyon hülyék vagy te vagy az.
2016. júl. 26. 10:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Jó, akkor én vagyok a hülye. Mindenesetre olyan helyre ne menj el dolgozni, ahol fröccsöt kell készíteni különféle arányban, mert nagyon belezavarodnál.
2016. júl. 26. 10:48
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ez igaz. Csak én úgy gondoltam, hogy ha pohárba teszem a vizet és öntök rá ugyanannyi colát, akkor már csak 2 rész cola van amit bele kell öntenem. Az igaz, hogy összesen négy rész lesz. Bárhogy nézem nem értem, miért lenne háromszor több. "

JÉZUSOM! Menjél vissza általános iskolába kérlek, ha ezt nem érted!

Egy pohárba öntesz 1 deci vizet meg ugyanannyi kólát (1 deci), akkor igen, már csak 2 rész (2 deci) kóla van, amit bele kell önteni. De összesen hány deci kólát öntöttél a pohárba??? Egyszer 1-et, aztán meg 2-őt, ami összesen 3 deci kóla. A 3 deci kóla pedig pontosan háromszor annyi folyadék, mint az 1 deci víz!!! Komolyan, mit nem lehet ezen érteni? :(

2016. júl. 30. 15:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Azóta már megbeszéltük. Ez már nem aktuális. Nyilván tudom, hogy a 3 az 1nek háromszorosa. Össze voltam zavarodva. Bocsánat.
2016. júl. 30. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!