Miből mennyit kell beletenni?
Vegyünk egy egy literes palackot:
ezen esetben így lesz:
0,75L Cola(7,5dl)
0,25L Víz(2,5dl)
2016. júl. 25. 20:46
1 pohár/üveg/kanál víz, 3 pohár/üveg/kanál cola - tehát ugyanazzal az edénnyel egyikböl egyszer tölteni bele, a másikból háromszor.
2016. júl. 25. 21:08
1#vagyok
Ezen esetben
25%víz+75%cola
1/4(egynegyed vìz)+3/4(háromnegyed cola)
2016. júl. 25. 21:47
1 part víz és 3 part cola ( persze ez hülyeség ) akkor az azt jelenti, hogy a víz mennyiségénél kétszer annyi cola kell az italba
Nem, ez azt jelenti, hogy HÁROMszor annyi kóla kell bele, mint víz. Ez a jobbra fordított egérfülre emlékeztető jel: 3, azt jelenti: HÁROM.
2016. júl. 26. 08:56
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
Látom Te nagyon okosnak érzed magad. Úgy értettem, hogy a három az egynél kettővel több. Így kétszer kell több a colából, ha az az egy rész már ki van töltve, ami a víz mennyisége is. Ha háromszor tennék még hozzá, az már négy lenne, okos.
Neked tényleg nem az erősséged a matek: 1 rész víz és 3 rész kóla, az összesen 4 rész kutyulék. Mi a fenét nem lehet ezen érteni?
1 alma meg 3 körte az összesen hány db gyümölcs?
Ha 1:3 az eredmény a meccsen, akkor hány gól született összesen?
1+3=?
Neked komoly diszkalkuliád lehet.
2016. júl. 26. 09:12
7/14 A kérdező kommentje:
Ha még így sem érthető, akkor : Van egy ital, amiben van 1 part víz és 3 part cola. Ha az 1 part vizet kiöntöm egy pohárba, és a colából is öntök a pohárba 1 partot, akkor hány part marad ? KETTŐ. Nem pedig három.
8/14 A kérdező kommentje:
Szerintem nem ugyanúgy értelmezzük a kérdést. Engem a két szám közti különbség érdekel. Mert az igaz, hogy akkor négy rész lesz összesen, de én úgy számítom, hogy az 1 részt elveszem a colából, és akkor 2 rész marad. Akkor kettővel több a cola, mert 1 rész egyenlő a víz 1 részével. Ha a meccsen 1:3 az állás, akkor hány góllal van több az egyik csapatnak ? Kettővel. Nem ?
Kettővel van neki több gólja, és pontosan háromszor annyi van neki, mint az ellenfélnek. Nekem mindegy, mit hogy értelmezel. Szerintem egyféleképpen lehet ezt érteni. A keverék negyede víz, és a háromnegyede kóla.
2016. júl. 26. 09:42
10/14 A kérdező kommentje:
Ez igaz. Csak én úgy gondoltam, hogy ha pohárba teszem a vizet és öntök rá ugyanannyi colát, akkor már csak 2 rész cola van amit bele kell öntenem. Az igaz, hogy összesen négy rész lesz. Bárhogy nézem nem értem, miért lenne háromszor több. Mikor az 1:1 rész az egyenlő és akkor még van a colának a 2 része, amivel több a víznél. Most tényleg ennyire hülye vagyok ? :D
Kapcsolódó kérdések: