A lisztet miért szűrőn keresztül kell beletenni a tésztába?
Valamikor réges-régen
még a malmok nem papírzacskóba csomagolt kilós liszteket hoztak forgalomba, hanem kb. 30-50 kg-os zsákokba mérték, és az üzletekben annyit kértél, amennyit akartál, ott mérték.
Mivel leginkább jutazsákban volt a liszt, felhasználás előtt otthon minden lisztet átszitáltunk!
Átszitálva a lisztet, fellazítod azt. Az esetlegesen összetapadt lisztszemeket is szétválasztod, vagy pedig fennakad.
A másik indok a megszokás, ezt #4 kellően leírta.
Nagyanyámnak akkora szitája volt, mint egy malomkerék :D (viccesen ), de mivel kenyeret is sütött, el is kelt ez a méret. minden esetben átszitálta a lisztet, egyrészt a fizikai tisztaság miatt, másrészt a belevitt levegő miatt.
Sokkal levegősebb, könnyebb a tészta szitált liszttel.
Ma már nemigen vannak fakeretes lószőr sziták, de azért egy nagyobb levesszűrővel (szitaszűrő ) is megoldható a liszt átszitálása.
Nem sok plusz meló, és megéri, hidd el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!