Ti mit fogyasztotok, kávét, energiaitalt, vagy teát?
Figyelt kérdés
Én most álltam vissza a kávéról az energiaitalra. Kb. 10 évig energiaitaloztam, napi 2-3 doboz (5-öt ihat egy ember 1 nap max.), aztán másfél éve elkezdtem kávézni, aztán azt most abbahagytam. Nem jött be egyáltalán, igénytelennek gondolom, mivel elvonja a vizet a szervezetből és sárgítja is a fogakat. Most mehetek fogfehérítésre, az energiaitaloktól semmi bajom nem volt, pedig volt, hogy sok Tescosat is megittam. Ráadásul a kávétól rosszul voltam, mert mindig ittam volna, és nem volt jó. A teára is ráálltam pár hónapig, de az meg nem olyan erős, kiegészítőnek jó, de önmagában rengeteget kell innom belőle, akkor meg sokat vizelsz.
Gyógyteát, és koffeinmentes kávét. Egészségügyi okok miatt nem jó a koffein a szervezetemnek.
2016. jún. 6. 23:15
12/17 anonim válasza:
Kávét, napi 1-3 litert...? Változó. Nem élénkít egy szikrát sem, nem azért iszom.
Teázni is szoktam, csak ritkábban, abban vagyok inkább ínyenc. Ugyanúgy nem hat.
Az energiaital a fentiekkel ellentétben élénkít, de roppant egészségtelennek tartom magam számára, s ugye stimulál, emiatt megint nem tartom jónak annyit inni, mint a kávét, ami csak finom. Kizárólag akkor fogyasztom, ha ama ritka választási lehetőségem van, hogy egy energiaital vagy elalszom a motoron (nem lenne gond, ha nem én vezetném). Nagyon rossz a véleményem az energiaitalokról s ízre sem jók.
2016. jún. 6. 23:25
13/17 anonim válasza:
Én se vagyok ám függő, már fizikailag. A szokásaim makacsak, s nem látom rossznak a kávéivást (bár néha felmerül bennem, hogy kevesebbet kéne innom), de ha elutazom s egy hétig nem iszom kávét, semmi nincs.
2016. jún. 6. 23:26
14/17 anonim válasza:
"Nem jött be egyáltalán, igénytelennek gondolom, mivel elvonja a vizet a szervezetből"- ugyanúgy, ahogy az energiaital is, tekintve, hogy abban is koffein van és a koffeinnek van vízhajtó hatása. A fogakat valóban a kávé sárgítja a benne lévő színezék miatt.
A kérdésre válaszolva, kávézom, szeretem mind az ízét, mind az illatát is a frissen főzött kávénak, pici tejjel, barna cukorral. Napi 2 a minimum, olykor iszom energiaitalt, de általában csak stresszesebb időszakokban. A tea alap. 24N
2016. jún. 6. 23:33
15/17 anonim válasza:
tea mindig van itthon, naponta legfeljebb fél litert iszok, de általában annyit se. kávét csak heti 2-3szor reggelente, energiaitalt pedig még ritkábban.
2016. jún. 7. 01:08
16/17 anonim válasza:
Egyetemista vagyok, órák között leginkább energiaitalt szoktam inni (napi max. kettőt), viszont reggelente lecsúszik egy bögre kávé is.
23L
2016. jún. 7. 18:36
17/17 anonim válasza:
Az energiaital egy egeszsegtelen szar es ugyan ugy elvonja a vizet a szervezetedbol mint a kave mert maga a coffein dehidratal egyebkent zold es feketeteakat igyal egeszseges es hasznal is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!