Mitől lett cefre szaga a bodzaszörpnek?
Figyelt kérdés
Édesanyámmal második éve készítünk nagyobb mennyiségben bodzaszörpöt. Viszont a napokban felbontottunk egy üveggel (műanyag) és beleszagoltunk, és teljesen kivehető cefre szag csapta meg az orrunkat. 4 liter biztosan ilyen. De 25-26 liter van még ezen kívül. Mi lehet a probléma?
A receptje:
24 órát hagyjuk állni a virágokat (25db) a vízben (5l). Leszűrjük, majd hozzáadunk 3kg cukrot és 5 tasak citrompótlót. Majd időközönként kevergetjük, míg a cukor el nem olvad a vízben. Ezután 2 literes műanyag palackokba töltöttük.
2016. jún. 1. 22:22
11/11 anonim válasza:
Én befőzéskor kiporciózom befőttesüvegbe a cuccot, fejjel lefelé asztalra teszem, konyhatörlőbe csavarva tárolom, amíg ki nem hűl. Soha, egyetlen lekvár vagy szörp nem romlott még meg bontatlan állapotában, és nem használok tartósítószert, csak az alapvető összetevőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!