Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen ütemben forr a cefre,...

Milyen ütemben forr a cefre, ha már az erjedés végéhez közeledik?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron vettem körtét. Ledaráltam, pektinbontót adtam hozzá, savat állítottam, majd fajélesztővel beoltottam (cukrot is tettem bele).


Az első 3 napban folyamatosan figyeltem a cukor mennyiségét mustfokmérővel. Közben 1 hónapra külföldön tartózkodtam, és mire megjöttem leforrt a cefre.


A kérdésem az, hogy az erjedés vége fele, mikor már minimális cukor van benne, gyorsabban forr, vagy ugyanolyan mint a főerjedés utáni szakaszban?


2016. márc. 1. 15:44
 1/3 Phoney ***** válasza:
Az ún. zajos erjedést vagy főerjedést egy sokkal visszafogottabb utóerjedés követi. Tehát sokkal lassabban forr.
2016. márc. 1. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Párszor már főzettünk pálinkát, de cukrot egyszer sem tettünk a cefrébe, csak gyümölcsöt.Állítólag finomra sikerültek. ( Én nem iszom)
2016. márc. 3. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon ritkán, akkor is keveset fogyasztok jómagam is.


Hiába volt érett, hibátlan az általam használt körte, sajnos ezt az italt nem nevezhetem pálinkának a törvény miatt.


Többször kóstoltattam meg másokkal a párlataim nagy részét. Úgy, hogy nem tudták, hogy van -e benne cukor, így eléggé megoszlottak a vélemények. Mondhatni mindenkinek más ízlett, sőt ugyanazt kóstoltatva pont az ellenkezőjét állította.

2016. márc. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!