Milyen ütemben forr a cefre, ha már az erjedés végéhez közeledik?
Tavaly nyáron vettem körtét. Ledaráltam, pektinbontót adtam hozzá, savat állítottam, majd fajélesztővel beoltottam (cukrot is tettem bele).
Az első 3 napban folyamatosan figyeltem a cukor mennyiségét mustfokmérővel. Közben 1 hónapra külföldön tartózkodtam, és mire megjöttem leforrt a cefre.
A kérdésem az, hogy az erjedés vége fele, mikor már minimális cukor van benne, gyorsabban forr, vagy ugyanolyan mint a főerjedés utáni szakaszban?
Nagyon ritkán, akkor is keveset fogyasztok jómagam is.
Hiába volt érett, hibátlan az általam használt körte, sajnos ezt az italt nem nevezhetem pálinkának a törvény miatt.
Többször kóstoltattam meg másokkal a párlataim nagy részét. Úgy, hogy nem tudták, hogy van -e benne cukor, így eléggé megoszlottak a vélemények. Mondhatni mindenkinek más ízlett, sőt ugyanazt kóstoltatva pont az ellenkezőjét állította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!