Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A palackozott vízre (Pl:...

A palackozott vízre (Pl: NaturAqua, vagy Mizse, Balfi) miért mondják hogy egészségtelen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, nem tudom felfogni, hogy ha ha már a víz(palackos) se egészséges akkor mi.

Miért mondanak ilyet, most akkor igyak csak üditőt vagy mi, eddig csak szénsavas vizet ittam(Balfi, NaturAqua) nagyon be vagyok parázva! Akkor most egész életemben egeszsegtelenül eltem(ittam)??!??!?

2016. ápr. 3. 13:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne higgy az ilyen károgóknak, minden forgalmazában lévő vizet és ezáltal az üvegüket is bevizsgálták és megfelelőnek találták a hatóságok. A ftalátok és BPA, BPS, stb. miatt aggódó biob_zik általában huszadannyira nem értenek a dolgokhoz, mint amennyire elhitetik magukkal 2 ökoblog meg 3 félig-meddig összeesküvés-elmélet hívő weblap felkeresése után.

Szoktak jönni a gyógyszermaradványokkal, ami valóban létező jelenség, csak épp azt már nem szeretik hozzátenni, hogy nanogrammokban szokták mérni az ilyen szennyeződéseket a vízben. A gyógyszerek hatóanyagai meg tablettánként mg-nyi mennyiségeket, a nanogramm egymilliószorosának valahányszeresét szokták tartalmazni, a leggyakrabban használt gyógyszerekben több száz mg hatóanyag szokott lenni.

A palackos vizek nem egészségtelenek, hanem környezetkárosítóak és ezért kerülendőek. Az ország legnagyobb részén kifejezetten kiváló minőségű a csapvíz, a lakhelyedhez tartozó vízmű oldalán valószínűleg találsz friss vízminőségi tesztekről információkat is. Nem éltél egészségesebben azzal, hogy üvegeset ittál csapvíz helyet, cserébe pusztítottad a természetet az évi több száz palack felhasználásával.

2016. ápr. 4. 13:08
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valszokat! Nem igazán szeretem a csapvizet.
2016. ápr. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!