Az instant tea egészségtelen, vagy nem az?
Én azért megkérdezném, hogy akkor mi egy instant teában az egészségtelen? Melyik összetevő az, amelynek sokan akkora egészségkárosító hatást tulajdonítanak, hogy nyíltan egészségtelennek bélyegezzék? Talán a cukor? Vagy a tea-kivonat? Netán a citromsav? A színezékként felhasznált karamell? Vagy netán a hozzáadott C-vitamin?
Ezen összetevők közül egyedül a színezékként használt karamell az, melyről még nem bizonyított egyértelműen, hogy nem káros, és egyes feltételezések szerint orbitális nagy mértékben való fogyaztása alaposan meghajtja az embert.
Simon Belmont nevű felhasználó kérdezte, hogy a válaszában felsoroltak közül mi az, ami képes egészséget károsítani, nos:
Citromsav szájpenészt okozhat.
Cukorról meg most nem fogok mesélni, orvostudományban nem egy ágazat van, ami a cukor okozta betegségeknek köszönheti jövedelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!