Mi a különbség az instant (nem por! ), a kotyogósban főzött és a gépben főzött kávé hatása között?
Figyelt kérdés
A kotyogósban ha főzök rendes kávét, akkor az ugyanolyan hatású lesz, mint az instant (nem a por alakú, hanem a granulátum) rendes kávé? (pl. Paloma esetében)
És milyen a gépi kávé hatása? (még csak étteremben ittam olyat)
2014. szept. 26. 12:35
1/3 anonim válasza:
Nem a kotyogos simán kifő.
A gépi pedig min 6bar-max 20bar nyomással présseli (darálja le kávét) így intezivebb marad az íze..
2/3 anonim válasza:
Első, a kérdező nem az ízére volt kíváncsi.
A kotyogós és a gépi erősebbek, az instant az gyenge.
Mindegyiket szeretem, bár egyik sem ébreszt fel - semmit nem csinál. :D
3/3 anonim válasza:
17h körül ittam kotyogós 2 személyes felét=szimpla. Most hajnali 2 múlt. Túl jól sikerült a kísérlet, hogy az amúgy is magasabb koffeintartalmú gyárilag durvára őrölt robusta kávét hintőporrá daráltam. (vészhelyzet: határidős munka) És pici lángon főztem, lassan folyatva. Tehát minél finomabbra őrölt robusta lassabban főzve=erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!