Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Fogyasztotok tehéntejet?...

Fogyasztotok tehéntejet? Egészségesnek tartjátok?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek róla?

Isztok tehéntejet? Más tejterméket fogyasztotok? Egészségesnek tartjátok?

Mennyire vagytok tájékozottak a tej hatásaival kapcsolatban? Utánaolvastatok orvosi véleményeknek vagy szülőktől, nagyszülőktől örökölt szokások szerint fogyasztjátok? A családban mi volt a szokás?

A kérdést véleménygyűjtés céljából teszem fel, hogy ne csak az ismerőseim szokásait ismerjem (ők mind fogyasztanak tejet, mert így tanulták szülőktől, nagyszülőktől) hanem ismeretlenekét is, csak épp az utcán nem megyek oda idegenhez megkérdezni, hogy mi a véleménye a tejről. :)

2015. szept. 30. 12:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
Fogyasztok tejet, helyi bio, fairtrade termelőktől vásárolom. Heti olyan fél litert fogyasztok el. Nem tartom feltétlenül egészségesnek, de kis mértékben egészségtelennek sem.
2015. szept. 30. 15:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A lágysajtok kivételével minden tejterméket szeretek, de a tejet és a joghurtot többnyire inkább mellőzzük (fokozza az inzulintermelést). Túrót, sajtokat gyakran eszünk.
2015. szept. 30. 16:17
 13/19 anonim ***** válasza:
43%

Nem iszom, soha nem is ittam. Egy időben semmilyen tejterméket nem voltam hajlandó fogyasztani (olyan 12-13 éves koromig), aztán rákaptam a növényi tejekre és joghurtokra. Alkalmanként a kefirt, kaukázusi kefirt, zsírszegény natúr joghurtot megeszem, de elég ritka. Sajtot csak pizzán, de azt is elenyésző mennyiségben. Nem kívánom különösebben a tejtermékeket. Szüleim isznak tejet, bár ők sem gyakran. Nem befolyásoltak soha a hozzátartozóim étkezési szokásai, én vagyok az egyetlen vega a családbaba, aki soha életében nem evett húst, tojàst és a tejtermékekkel sincs annyira kibékülve.

Nem tanulmányoztam mélyrehatóan a tej-témát, mert akkor valószínűleg a savanyìtott tejtermékeket is messze elkerülném. Boldog tudatalanság:D

Ja és nem tartom egészségesnek se a tejet, se a tejtermékeket, sőt, valamilyen oknál fogva minden állati eredetű termékkel szemben vannak fenntartásaim. El tudnám képzelni az életemet tej es tejtermékek nélkül is.

2015. szept. 30. 16:34
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Nem. Nem.

A véleményem: olcsó és széles körben elterjedt, így aki issza, ihatja, szerencsés, ha étterembe, cukrászdába megy vagy nyáron megkíván egy jégkrémet, fagyit, mert bármilyet ehet.

Laktózérzékeny vagyok, már valami tejfehérje is a képben lehet, így olvasok a témáról, igen. A családban a tehéntej a szokás most is, mindenbe. Én külön növényi termékekekt fogyasztok, bár a kemény sajtot megehetem szerencsére, így azt eszek azért, normális mennyiségben.

Most már a nagyim is megértette, miután kiselőadást tartottam az emésztésből, miért nem ehetek, így odafigyel rám.

Nem térítenék át senkit, aki bírja, a családban nemn, nem vagyunk milliomosok, én havi párszor ius örülök a főzeléknek vagy sütinek növényi termékekből, nem fogyasztom naponta. Néha egy tejszínes tészta, főzelék, krémes süti...megszoktam, jó így. Csak pár jégkrém hiányzik...meg étteremtéma necces

2015. szept. 30. 17:37
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

Kifejezetten egészségesnek tartom. A boci számára. Az ember számára...? Nem hiszem, hogy az lenne, mivel a boci megfelelő fejlődéséhez szükséges tápanyagok vannak meg benne. Amire az embernek van szüksége, azt az emberi anyatejből kapjuk meg.

Ennek ellenére csak azért nem fogyasztok tejet, mert emésztési problémát okoz.Egyébként szeretem, és innám is. A többi tejtermékből egyre többet meg tudok enni szerencsére, és szeretem is őket. Bár valamilyen szintű problémát mind okoz az emésztésemben, de az kezelhető/kibírható a mértéktartással.

2015. szept. 30. 20:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem és nem :) Orvosi vélemények nem érdekelnek, mivel nekem jobban esik nélküle és kész, plusz más okom is van rá, hogy ne igyam. Azért olvastam róla ezt-azt. Annyira meggyőződéses ellenző nem vagyok, hogy másokat lebeszéljek róla, de azért tudok 1-2 nem ideális tulajdonságot a tejjel kapcsolatban...

Vajat és érlelt sajtot eszem néha, s ezek eredete is számít (eléggé zavar, hogy nem tudok a lépten-nyomon látható legelésző marháktól származót venni, de nem adjuk fel. kecskevajat lehet, hogy sikerülni fog szerezni, addig is igyekszem keveset használni a boltiból, mely utóbbi legalább finom s nem a legrosszabb hírű). Házi sajtot könnyű szerezni s jóval finomabb is, mint a bolti, a parmezán pedig olcsóbb is.

De ezekből sem eszem sokat. Meg is lennék nélkülük, bár a sajt kényelmes és hasznos, amikor 2 tojás a napi állati fehérjeforrásom, mert nem kapok többet (persze házit eszem abból is, ott különösen számít az eredet, ami az ízt illeti).

2015. szept. 30. 20:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem szívesen fogyasztom, mert a tehenek kezelésére adott hormonok, antibiotikumok, és a gombás takarmányban lévő aflatoxin, stb. mind-mind megjelenik a tejben is.

Fogalmunk sincs, hogy a mai haszon-orientált termelésben a lelkiismeretlen gazdák mi mindennel etetik a tehenet, amelyeknek a tejét persze ők nem isszák meg, de nekünk jó pénzért eladják.

[link]

2015. okt. 1. 10:31
 18/19 anonim ***** válasza:

15, ebben csak az a szomorú, hogy pont a boci nem kapja meg és mi isszuk el előle.

https://www.youtube.com/watch?v=fZt19ImuUSs

Szeretni szeretem a tej izét, de brutális, ahogy kizsákmányoljuk szerencsétlen szarvasmarhákat..

2020. nov. 11. 19:24
 19/19 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=w_A9ok9CDJc

Nézzétek meg, hogy "készül" a tej

2020. nov. 11. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!