Napi 2-3 dl HÁZI vörösbor egészségesnek mondható?
Azt az embert nevezzük alkoholistának, aki mértéktelenül iszik, ÉS sokat iszik (van erre egy táblázat is valahol), ÉS nem veszi észre magát.
Vörösborból lényegtelen milyet iszol. Férfiaknál napi 2-3dl, nőknél 1-2dl az ajánlott.
Ha rendszeresen teszi és nem tud lemondani róla mondjuk hónapokra akkor bizony alkoholista.
A házit meg nem tudom minek hangsúlyoztad ki ennyire, az teljesen mindegy. Ha az ízlik neki azt issza. :)
Ha nincs semmi olyan problémája, ami miatt nem kéne alkoholt innia, akkor jót tehet egy kis vörösbor. Mondjuk a 3 dl nekem már soknak tűnik. 1-2 dl-t szoktak mondani.
De ha ezt azért issza minden nap, mert anélkül nem tud meglenni, akkor nyilván nem egészséges.
Az alkoholista nem a mennyiségtől lesz az, hanem a rendszerességtől és attól, hogy függővé válik. Ha valaki napi 1 deci bort megiszik, csak akkor alkoholista, ha ragaszkodik is ahhoz az 1 decihez, és nem tud anélkül lefeküdni, hogy meg ne inná. Nem kell nonstop részegnek lenni ahhoz, hogy alkoholfüggő legyen valaki.
Szerintem napi 2-3 deci bor túlzás.
Én nem tudom, de ami házi vörösbort én kóstoltam, az nagyon gyenge volt, biztos nem 12-14 fokos, mint a profi vörösborok.
Szóval talán a házi vörösben nincs annyi 'alkohol", mint gondolnánk.
Egy evéshez meg 2-3 deci innivaló nem sok, akármi is az, bor vagy sör, vagy szörp, vagy víz. Ami illik az ételhez.
Szerintem nem sok 2-3 deci. Hogy egészséges-e, az biztos függ attól is, hogy mivel issza valaki. Magában biztos elég 1deci is, ha csak egészségre issza valaki.
#1 "mértéktelenül iszik, ÉS sokat iszik (van erre egy táblázat is valahol), ÉS nem veszi észre magát." ennél nagyobb hülyeséget nem mondhattál volna.
A 7-es mondja jól. Egyébként nekem sok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!