Szerintetek a sör egészségesnek számít?
Nem az alkohol egészségtelen, hanem a mértéktelenség. A víz is meg tud ölni.
Magam a dobozos söröket kevésbé szeretem, mind az azonos nevű palackosat, de ez az én bajom.
Ha egyébként egészséges vagy, ez a sörmennyiség inkább előnyös, mint káros. A keserű sörök szerintem a legjobbak ebből a szempontból.
Persze ha cukorbeteg vagy, esetleg annak előszobájába érkeztél, májműködési problémák vannak, esetleg a veséddel gond van, akkor ennyi sem tanácsos.
De ha nincs semmi bajod, akkor nyugodtan idd meg. Bonts nekem is egyet!
Vannak ételek egyébként, amelyek kifejezetten kívánják a sört. Más nem is nagyon illik hozzájuk.
Igen.
A sör a kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet, mivel fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Található benne B-vitamin, ezen belül niacin, riboflavin, B6-vitamin és folsav. Előnyös tulajdonsága még, hogy az ásványi anyagok egészséges arányban találhatók meg benne; sok káliumot, kevés nátriumot tartalmaz, ez pedig fontos az egészséges vérnyomás fenntartásához.
Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11020/a-sorfogyasztas-hatasa
Továbbá:
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/1444/a-sor-jotekony-hatasairol
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11021/a-sor-veszelyei
Valamint a komló idegnyugtató hatása miatt altatónak is használják.
nagyon is egészséges, persze az alkoholtartalma miatt mértékkel kell fogyasztani.
én havonta 2-3szor sörös hajpakolást is készítek, nem vicc, mert nagyon hosszú, de gyenge szálú, töredezett és fénytelen volt a hajam, a sörben pedig rengeteg vitamin van, ami nem csak belsőleg jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!