Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek a sör egészségesne...

Szerintetek a sör egészségesnek számít?

Figyelt kérdés
Úgy értettem, ha normálisan fogyasztjuk ... mondjuk heti kétszer 2 doboz sör..?

2015. máj. 10. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Heti 2-szer 2 doboz nem sok. Ha mértékkel fogyasztod akkor egészséges. Sok benne a b vitamin és tisztítja a veséket.
2015. máj. 10. 22:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem az alkohol egészségtelen, hanem a mértéktelenség. A víz is meg tud ölni.

Magam a dobozos söröket kevésbé szeretem, mind az azonos nevű palackosat, de ez az én bajom.

Ha egyébként egészséges vagy, ez a sörmennyiség inkább előnyös, mint káros. A keserű sörök szerintem a legjobbak ebből a szempontból.

Persze ha cukorbeteg vagy, esetleg annak előszobájába érkeztél, májműködési problémák vannak, esetleg a veséddel gond van, akkor ennyi sem tanácsos.

De ha nincs semmi bajod, akkor nyugodtan idd meg. Bonts nekem is egyet!

Vannak ételek egyébként, amelyek kifejezetten kívánják a sört. Más nem is nagyon illik hozzájuk.

2015. máj. 10. 23:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen.

A sör a kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet, mivel fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Található benne B-vitamin, ezen belül niacin, riboflavin, B6-vitamin és folsav. Előnyös tulajdonsága még, hogy az ásványi anyagok egészséges arányban találhatók meg benne; sok káliumot, kevés nátriumot tartalmaz, ez pedig fontos az egészséges vérnyomás fenntartásához.

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11020/a-sorfogyasztas-hatasa

Továbbá:

www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/1444/a-sor-jotekony-hatasairol

www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11021/a-sor-veszelyei

Valamint a komló idegnyugtató hatása miatt altatónak is használják.

2015. máj. 13. 20:57
 4/5 anonim ***** válasza:

linkek újra, mert az oldal még mindig széttöri a hosszú sorokat...

Részletek: [link]

Továbbá:

[link]

[link]

2015. máj. 13. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:

nagyon is egészséges, persze az alkoholtartalma miatt mértékkel kell fogyasztani.

én havonta 2-3szor sörös hajpakolást is készítek, nem vicc, mert nagyon hosszú, de gyenge szálú, töredezett és fénytelen volt a hajam, a sörben pedig rengeteg vitamin van, ami nem csak belsőleg jó :)

2015. szept. 30. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!