Fogyasztotok tehéntejet? Egészségesnek tartjátok?
Mi a véleményetek róla?
Isztok tehéntejet? Más tejterméket fogyasztotok? Egészségesnek tartjátok?
Mennyire vagytok tájékozottak a tej hatásaival kapcsolatban? Utánaolvastatok orvosi véleményeknek vagy szülőktől, nagyszülőktől örökölt szokások szerint fogyasztjátok? A családban mi volt a szokás?
A kérdést véleménygyűjtés céljából teszem fel, hogy ne csak az ismerőseim szokásait ismerjem (ők mind fogyasztanak tejet, mert így tanulták szülőktől, nagyszülőktől) hanem ismeretlenekét is, csak épp az utcán nem megyek oda idegenhez megkérdezni, hogy mi a véleménye a tejről. :)
Csak megszokásból fogyasztjuk, kv-ba, de abba is inkább tejszínt veszünk. Tejfölt, sajtot, túrót szoktam még főzéshez használni.
Ha bírnám anyagilag, akkor helyettesíteném növényivel. Arra nincs lehetőség, hogy teljes mértékben lemondjunk róla (nincs is jobb egy túrós csuszánál ;) )
Néha, évente kétszer, háromszor keménysajtot fogyasztok.
De az én véleményem szerint a tehéntej a kisbociknak való.
Már azt érdekesnek tartom, ahogy ezt az állatot kipécéztük. És tehéntejet isznak egyesek. De lótejet, vagy szamártejet már nem...
Hogy már tejterméket fogyasztok-e? Nézd, nekem már az gyanús, hogy jelenleg szeptember van, és ha leemelnék a polcról egy most a polcra tett yoghurtot, karácsonyi lejárat van rajta. Mi miatt nem ülepedik ez szét ott álltában savóra meg egyéb részre karácsonyig? (Mint ahogy az otthon készített házi, szétülepedik.) És mi miatt áll el hónapokig? Csak azzal tudom magyarázni, hogy telenyomják adalékokkal, és így az egésznek már a tejhez semmi köze...
Tejet ritkan fogyasztok, akkor is inkabb muzlivel, vagy etelekben (tejberizs, tejbegriz).
Turot, sajtot viszont minden nap.
Kifejezetten egeszsegesnek tartom, az egyik legjobb feherjeforras. Persze akinek tejcukor-intoleranciaja van az kerulje, nekem nincs.
Évszázadok, évezredek óta itták őseink a tehén-tejet, soha semmi bajuk nem lett tőle.
Ez a mai egészség-centrumos világ, hogy egyszer erre, máskor amarra mondják, hogy jó, vagy nem jó a szervezetnek... igen én is iszom, és mondhatom, egészen szép kort megéltem már... bízom benne, hogy még inni fogom jó pár éven keresztül :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!