Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A teát lehet egy-két napig...

A teát lehet egy-két napig abban a kannában tartani, amiben főtt, a hűtőben?

Figyelt kérdés
Én mindig úgy csináltam, de most új kannám van, egy modern, vastag aljű, és ebben másnapra megbarnul a tea, és furcsa íze lesz.
2015. febr. 27. 20:09
 1/4 anonim ***** válasza:

1. A teát nem tároljuk két napig. Mindig frisset készítünk.

2. Miből van az új teáskannád?

2015. febr. 27. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én már egy napos teát sem iszok meg, nem hogy két naposat.
2015. febr. 28. 09:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Kétnaponta szoktam főzni, aztán be a hűtőbe.Nem szeretem a meleg italokat.Nyáron is nagyon jó a hideg tea. Nem romlik meg: a citrom és a cukor tartósít.
2015. febr. 28. 20:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet, nem lesz neki semmi baja.

De sokkal praktikusabb és helytakarékosabb ha átöntöd a teát egy üres műanyag ásványvizes palackba és úgy teszed a hűtőbe.

Én is így csinálom.

Ennek is két variációja van!:

1. Elkészíted a teát cukorral, citrommal, mézzel vagy amivel akarod, műanyag palackba beletöltöd és beteszed a hűtőbe, de elkészítve a cukorral, citrommal, még a hűtőben is kb hát olyan 3-4-nap múlva már kezd a cukor miatt erjedni, a tea. Szóval így nem lehet olyan sokáig tárolni még a hideg hűtőben sem.

DE

2. Ha a sima, natur teát teszed be a hűtőbe ami nincs cukrozva, citromozva. Akkor egy hétig is jó a tea.

Kiveszed a hűtőből a hideg teát és a bögrébe teszel hozzá, cukrot, citromot, mézet.

Én is nagyon szeretem nyáron is a jó hideg teát! :)

2015. márc. 1. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!