Kiolvasztva és felforralva max mennyi idő után ehetők még meg a főtt ételek, meddig fogyaszthatóak, meddig állnak el?
Ha a kiolvasztás után felforralod az ételt, akkor attól kezdve számít "frissen fözöttnek", azaz addig lehet ezután fogyasztani, mintha akkor fözted volna.
Ez sokban függ attól, hogy milyen étel, de mástól nem.
Jól megfőzve, átsütve, gykorlatilag egyenlő értékűek a frissel. az eltartahatóság is.
Kihűtve vissza lehet a készételt fagyasztani, de, ha nem ez a szándék, akkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani a normál hűtőben tartott készterméket.
Úgy értem, fagyasztva meddig lehet tárolni? Szóval kiolvasztás után nyilván megeszi az ember, de meddig állhat a fagyasztóban, meddig nem lesz baja?
A bolti fagyasztott termékeknek is van szavatossági ideje - meddig "szavatos", amit én otthon főtten fagyasztok le?
De persze köszönöm a válaszokat!
Nálam az szokott amúgy a gond lenni, hogy akár a zacsin belül is jegesednek néha a cuccok, úgy meg már nem guszta kiolvasztani (főleg pékárut, zöldség még talán elmegy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!