Miért nem jó keményvizben teát főzni? Miért nem oldódik fel benne rendesen a tea?
Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 20:57
1/4 anonim válasza:
Kemény a vizünk, nincs gondom a teával.
2/4 Phoney válasza:
Az nem túl reális, hogy nem oldódik fel benne rendesen a tea. Sokkal inkább az a baj, hogy a kemény víz – önmagában nem feltétlenül érezhető – íze könnyen elnyomhatja a tea ízét, és ezért ízetlennek, laposnak tűnik. Ugyanezért nem jó a kemény víz a hígítva fogyasztandó szeszes italok (pl. abszint, pastis, hordóerősségű whisky) hígítására sem.
3/4 anonim válasza:
A kemeny vizben levo sok asvanyi anyag megkoti a tea egyes alkotoelemeit.
4/4 anonim válasza:
utólagosan ha netán valaki komolyan gondolná az utolsó kommentet, csak poénnak szántam. :) Senki meg ne próbálja. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!