Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A presszókávé miért jobb,...

A presszókávé miért jobb, mint a sima kávé?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam mindenhol hogy a presszókávé géppel készített kávé, sokkal jobb ízű és a hatása is jobb, mintha te csinálod. Miért?
2014. júl. 25. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:

A "sima kávé" alatt mit értesz? Egyébként igen, a kávék közül én is a presszót szeretem a legjobban. Annyi, hogy a gőz nagy nyomáson megy át a kávén, egy komolyabb kávé esetében ráadásul a kávét is frissen őrli a gép, így jó kávéval, és jó géppel jó eredményeket lehet elérni. De a helyzet az, hogy egy sima kotyogóssal is jó kávét lehet csinálni, szóval túlmisztifikálni nem kell a dolgot. :)


Amit utálok, az a török kávé, meg a német filteres...

2014. júl. 25. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem egészen világos a kérdés, meg én magam is csinálhatom presszógéppel a kávét (sőt, technikailag a kotyogó is egyfajta presszógép). Más kérdés, hogy az ízt erősen befolyásolja a őrölt kávé állaga, finomsága és frissesége (kávézókban rendszerint frissen őrlik), valamint hogy mekkora a nyomás, melyet a kávé kifejt (tényleg "átüti", vagy inkább csak átfolyik a forró víz a kávén).
2014. júl. 25. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Mit jelent nálad a sima kávé? Mert nálam mondjuk az a presszókávé. :D
2014. júl. 25. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Erősebb? Tanulmány a kávékról:

[link]

2014. júl. 25. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!