Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért érzem úgy hogy régebben...

Miért érzem úgy hogy régebben jobb íze volt a coca colának?

Figyelt kérdés

2014. márc. 15. 09:20
1 2
 1/12 Shai-Hulud ***** válasza:
72%

"mert az eredeti recept élénkítőszerként tartalmazott dél-amerikai kokalevél kivonatot, amelyből a kokain is származik.....Az 1903-as receptváltásig egy pohár Coca-Colában nagyjából kilenc milligramm kokain volt."

[link]

Na EZÉRT volt régebben jobb... Bár igaz, hogy ez az 1903 előtti colára vonatkozik. Nem hiszem, hogy ilyen vén lennél... :DDD

2014. márc. 15. 10:07
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Ez a helyzet a Pepsivel is, cukor helyett glükóz-fruktóz szirupot raknak bele. Meg az egésznek olyan felvizezett íze van! 10-15 éve jobb volt mindkettő!
2014. márc. 15. 10:50
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Lehet hogy régebben még vörösborral ittad ("VBK, nagyleó, vadász, stb.", és jobban esett:-)
2014. márc. 15. 13:01
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Tanúsítom, hogy a cikk igaz. Külföldön élünk és itt vettem észre, hogy teljesen más az itteni kóla íze.

2014. márc. 15. 15:13
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Tegnap vettem 2 üveggel. Más volt az ízük... 3 emberrel megkóstoltattam, hátha csak én érzem, de nem.
2014. márc. 15. 19:05
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Az amerikai eredeti, viszont ugyanúgy kukoricasziruppal készül, mint a magyar. De hát mit csináljunk, tízből csak egy cukorgyár élte túl a rendszerváltást Magyarországon.
2014. márc. 15. 20:14
 7/12 zombee ***** válasza:
93%
Régebben izocukor ment minden kólába, ma itthon "hagyomnányos" répacukor. Más helyeken majdnem mindenhol izocukor megy bele. Csak érdekességképp Magyarországon palackozzák a teljes Közép-Európába menő Coca-Colát, és Ausztriába is jut belőle szóval annyira nem lehet gáz.
2014. márc. 16. 13:49
 8/12 anonim válasza:
100%

Két dolog miatt.

1. Az ember ízlelése lassan változik. Már szeretek olyan főzelékeket, amiket régen nem.

2. A receptet folyamatosan módosítgatják, és adott nemzet ízlelésére szabják. Franciaországban a Cola Zeronak benziníze van.

2014. márc. 19. 07:50
 9/12 anonim válasza:
100%
Igazad van! Én 1964-ben Bécsben ittam először Coca Colát és emlékszem rá, hogy amikor nálunk is elkezdték árusítani még ugyanolyan volt az íze mint a kint ivottnak. Például még 1972-ben is élvezet volt fogyasztani. Most akármelyik kólát iszom egyforma jellegtelen az íze. Mintha színes, cukrozott vizet innák. Különben annak idején a kis üvegpalackban árusított Cola jobb ízű volt mint a kétliteres műanyag flakonos.
2014. márc. 19. 13:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A fél literes valóban finomabb mint a kétliteres...Mc donaltsban is látszik,amikor nyomod ki a kólát,tele van vízzel,persze,az jeges is meg minden,de régebben inkább az íznek adtak és szerintem jobban is krestek vele,mint amikor kispórolják belőle az anyagot...
2014. márc. 19. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!