Multivitamin italok is annyira egészségtelenek?
Az az egyetlen bajom velük, hogy valami elképesztő mennyiségű cukrot b@.sznak bele.
Annál már csak a cukormentes az egészségtelenebb, mert véletlenül se valami igényesebb édesítővel csinálják, hanem mindegyikbe ezt a mocsok aszpartamot rakják.
De amúgy nem egészségtelen, végül is cukorra is szüksége van a szervezetnek.
"végül is cukorra is szüksége van a szervezetnek."
Nem, egyáltalán nincs szüksége a szervezetnek egyáltalán cukorra.
A gyümölcscukor kivétel. Arra sincs szükség, viszont egy bizonyos mennyiség alatt még nem káros.
""végül is cukorra is szüksége van a szervezetnek."
Nem, egyáltalán nincs szüksége a szervezetnek egyáltalán cukorra."
Nem értesz hozzá, ne szólj bele.
Igenis szükség van egyszerű szénhidrátra is, meg összetettre is. Az egyszerűt pedig cukornak hívjuk.
Megjegyzem az összetett szénhidrátokat (értsd zöldségek, gabonák, gyümölcsök) is egyszerű cukrokká bontja a szervezet, azon egyszerű oknál fogva, hogy csak ebben a formában tud felszívódni.
Vagy akkor a vércukor szint csak egy kitalált hülyeség?
Vagy mitől alakul ki, a zsírtól, vagy a fehérjétől??? Cukrok nélkül nem működnének az idegpályák, jelentősen csökkenne az agyi tevékenység.
"A gyümölcscukor kivétel. Arra sincs szükség..."
Roppant következetes gondolatmenet!
Idézlek. Nem értesz hozzá, ne szólj bele. Bár elismerem, hülyén fogalmaztam.
A cukor nem esszenciális tápanyag, tökéletesen működik az élet nélküle. Rengetegen vannak, köztük én is, akik szénhidrátot kizárólag gyümölcsökből és zöldségekből(ugye a glikémiás index itt nem játszik) visznek be, mégis egészségesek. Az hogy csökken a teljesítőképesség, egyszerűen nem igaz, SŐT. Zsírból tökéletesen meg lehet oldani az energiabevitelt, így az említett gabonákat például el is lehet hagyni. Erre remélem nem a koleszterin mítosszal fogsz jönni, mert kiröhöglek.
A gyümölcscukrot már kifejtettem miért írtam, nem történik probléma ha valaki nem eszik gyümölcsöt, viszont baj sincs vele mivel nem okozza azt az
inzulinválaszt, mint mondjuk egy kristálycukor.
Apropó: ne próbáld nekem megmagyarázni, hogy szükség van arra a kristálycukorra amit az üdítőkbe raknak. "Cukor" alatt ezt értettem az előző kommentemben, mivel a kérdésben üdítők szerepelnek, azokban pedig ez van. Xilites üdítőt legalábbis még nem láttam.
Pedig nem értesz hozzá.
Te magad is írod, hogy viszel be cukrot, gyümölcsökből. Na már most, ezek után miért állítod, higy zsírból meg lehet oldani a teljes körű táplálkozást? Ha tanultál volna egy minimális szintű biokémiát, tudnád, hogy az az idegrendszer cukorral és esetleg ketontestekkel képes működni, míg az előbbi emberben nem tud zsírból szintetizálódni (csak visszafelé megy a dolog), Szerintem erről Ennyit.
A másik, amiből látszik, hogy nem sok közöd van ehhez, hogy valószínűleg azt sem tudod, hogy a leggyakrabban használt kristálycukor glükóz-fruktóz diszacharid, vagyis az általad igen csak istenített gyümölcscukorból 50%-ot tartalmaz.
Ezzel nyilvan nem azt akarom mondani, hogy most mindenki egyen tonnaszámra cukrot, mert valóban, a glükóz okozhat inzulin-problémákat, illetve a fogaknak sem jó, na meg általános energiaforrás lévén hizlalni is tud. De azért nem kell úgy gondolni a cukorra, meg a szénhidrátra, mint valami méregre, ami szép lassan megöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!