Miért lesz a frissen főzött teának föle?
Amit az 1. írt.
De ha tettél bele és úgyis van, akkor az állítólag attól van, ha nem forró a víz csak meleg.
A tein a koffein másik neve, és az nem csapódik ki.
A tea föle legalább 15% kalcium-karbonátból és a teából származó szerves anyagokból áll össze, és a kemény vízben lévő kalciumionok okozzák. Lágy vízzel nem történik meg, és sav jelenlétében (pl. citromsav) sem. Részben emiatt is fontos egy jó teához előbb rendesen felforralni a vizet (nem venni le a gázról, amint mozogni kezd.)
Mióta Brita kannát használok, azóta nincs föle :).
Ezzel reklámozták, hogy nem lesz vízköves a forraló, nem lesz föle a teának, és kicsit más az íze a víznek. Mi gyakorlatilag csak teának használjuk, kávénak, szóval a forralóba öntözgetem, meg a gőzgépbe, hogy ne vízkövesedjenek. És a teának azóta nincs föle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!