Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Meddig kellene forralni a...

Meddig kellene forralni a bort, hogy teljesen kimenjen belőle az alkohol?

Figyelt kérdés

Imádom a forralt bort, és most a hűvösebb időkkel megint borzasztóan megkívántam, viszont nem ihatok alkoholt.

Mennyi ideig forraljam, hogy egész biztosan ne maradjon benne semmi alkohol?

2013. szept. 22. 12:36
 1/5 anonim válasza:
Én úgy olvastam valahol, hogy forralástól nem megy el az alkoholtartalom.
2013. szept. 24. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:

De elpárolog.

Amúgy hogy teljesen mennyi idő alatt, azt nem tudom.

Egy 20-25 perc sztem elég.

(Mi már a forralt bort is úgy készítjük, hogy a vízben forraljuk ki a fűszereket, a bort csak utána ötjük hozza, csak felforrósítjuk benne.

Ha abban forraljuk ki a fűszert érezhetően gyengébb a bor.

Azért párolog el, mert:

Az etilalkohol forráontja jóval alacsonyabb, mint a vízé 78 c dok, míg a víz 100 c fok)

Tehát a víz nagyrésze a bor aromáoval a labasban marad, mire a az alkohol összese elforr. (Ehhez hasonló elvszerint kszül pl a pálinka is)

2013. szept. 26. 21:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne forrald, igyál teát. Miért akarod elrontani a bort, ha amúgy nem ihatod meg? Hagyd meg az alkoholistáknak.
2013. okt. 1. 23:34
 4/5 anonim ***** válasza:
A 2. főokos se sűrű csinál forraltbort, az is átjött.
2013. okt. 1. 23:35
 5/5 anonim ***** válasza:

A "főokos" ezt tanulta.... (

De már megszoktam, hogy scak azokat a válaszaimat szólják meg, aminek van tudományos alapja, és ha akarom alá is tudom támasztani.

(Szeretném a "kételkedőtől" megkérdezni, szerinte hogyan készül a borpárlat, és ha már témánál voltunk a forralbor. Mert érdemleges választ nem adtál.)

2013. okt. 2. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!