Meddig kellene forralni a bort, hogy teljesen kimenjen belőle az alkohol?
Imádom a forralt bort, és most a hűvösebb időkkel megint borzasztóan megkívántam, viszont nem ihatok alkoholt.
Mennyi ideig forraljam, hogy egész biztosan ne maradjon benne semmi alkohol?
De elpárolog.
Amúgy hogy teljesen mennyi idő alatt, azt nem tudom.
Egy 20-25 perc sztem elég.
(Mi már a forralt bort is úgy készítjük, hogy a vízben forraljuk ki a fűszereket, a bort csak utána ötjük hozza, csak felforrósítjuk benne.
Ha abban forraljuk ki a fűszert érezhetően gyengébb a bor.
Azért párolog el, mert:
Az etilalkohol forráontja jóval alacsonyabb, mint a vízé 78 c dok, míg a víz 100 c fok)
Tehát a víz nagyrésze a bor aromáoval a labasban marad, mire a az alkohol összese elforr. (Ehhez hasonló elvszerint kszül pl a pálinka is)
A "főokos" ezt tanulta.... (
De már megszoktam, hogy scak azokat a válaszaimat szólják meg, aminek van tudományos alapja, és ha akarom alá is tudom támasztani.
(Szeretném a "kételkedőtől" megkérdezni, szerinte hogyan készül a borpárlat, és ha már témánál voltunk a forralbor. Mert érdemleges választ nem adtál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!