Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi ideig kell forralni a...

Mennyi ideig kell forralni a bort, hogy kimenjen belőle az összes alkohol? Ha egyáltalán ez lehetséges

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 09:55
 1/6 Phoney ***** válasza:

Ahogy elkezded melegíteni, 75 fok fölött megindul egy ilyen furcsa pezsgés, ami a forrásra hasonlít. Akkor az a 10-12% alkohol kezd elforrni.

Amikor ilyet nem csinál többé, és csak "rendesen" hajlandó forrni (tehát az egész folyadék, zubogva, 100 fokon), akkor kész vagy, de egy fél percig még hagyhatod neki, ha pl. autót akarsz vezetni utána. Szerintem 5 perc.

2011. nov. 16. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
én a pezsgéstől számítva 10 percig szoktam még főzni. utána megszaglászom, és ha már nem érzem azt a szesz illatot, akkor iszom. imádom az ízét, de most kismama vagyok, azért iszom így.
2011. nov. 16. 13:55
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

"Az egyszerű boros ital elkészítésének is vannak alapszabályai

A jó forralt borhoz jó bor kell, tévhit, hogy a kannásborok a forralt borra vannak kitalálva.

A fűszerek nem helyettesíthetők akármivel, pl.: citrushéjat nem váltja ki a narancs vagy citromlé.

A bort a fűszerekkel, vagy a fűszerekből vízben főzött esszenciával együtt kell melegíteni.

A forralt bort sohasem szabad forralni...

(Legfeljebb 80 fokig hevítsük, mivel a bor alkoholtartalma 83 fokon elpárolog, így maximum 7% lesz a forralt bor alkoholtartalma.) Ugyanis amellett, hogy a forraláskor elveszti alkoholtartalmát és eredeti aromáját, a cukorbontás mellékterméke, ún.: hydroxy-methyfurfural képződik, melynek rákkeltő hatása lehet."

2011. nov. 16. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Nehogy tönkretedd!
2011. nov. 19. 23:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Annyi ideig forraltam, hogy fele mennyiség lett belőle, mint eredetileg volt. Ittam belőle kb. másfél decit és esküszöm, hogy megéreztem :)

Nem bírom valami jól a piát

2011. nov. 21. 07:14
 6/6 gyakorikérdés válasza:
xd...mennek itt az idióták eszmefuttatásai xD :D:D:D:D:D...ti nagyon nem vagytok tisztában a fizikai-kémia rejtelmeivel -.-"
2011. dec. 28. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!