Mennyi ideig kell forralni a bort, hogy kimenjen belőle az összes alkohol? Ha egyáltalán ez lehetséges
Ahogy elkezded melegíteni, 75 fok fölött megindul egy ilyen furcsa pezsgés, ami a forrásra hasonlít. Akkor az a 10-12% alkohol kezd elforrni.
Amikor ilyet nem csinál többé, és csak "rendesen" hajlandó forrni (tehát az egész folyadék, zubogva, 100 fokon), akkor kész vagy, de egy fél percig még hagyhatod neki, ha pl. autót akarsz vezetni utána. Szerintem 5 perc.
"Az egyszerű boros ital elkészítésének is vannak alapszabályai
A jó forralt borhoz jó bor kell, tévhit, hogy a kannásborok a forralt borra vannak kitalálva.
A fűszerek nem helyettesíthetők akármivel, pl.: citrushéjat nem váltja ki a narancs vagy citromlé.
A bort a fűszerekkel, vagy a fűszerekből vízben főzött esszenciával együtt kell melegíteni.
A forralt bort sohasem szabad forralni...
(Legfeljebb 80 fokig hevítsük, mivel a bor alkoholtartalma 83 fokon elpárolog, így maximum 7% lesz a forralt bor alkoholtartalma.) Ugyanis amellett, hogy a forraláskor elveszti alkoholtartalmát és eredeti aromáját, a cukorbontás mellékterméke, ún.: hydroxy-methyfurfural képződik, melynek rákkeltő hatása lehet."
Annyi ideig forraltam, hogy fele mennyiség lett belőle, mint eredetileg volt. Ittam belőle kb. másfél decit és esküszöm, hogy megéreztem :)
Nem bírom valami jól a piát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!