Almalevet télire tartósítószer nélkül hogyan lehet eltenni?
Talán ha annyi cukrot teszel bele, hogy sűrű legyen.
Nagyon nagyon sokat. Meg citromsavat, hogy savas is legyen.
80 celsiuson kidunctolod.
de olcsóbb ha az almát teszed el télire, tovább eláll.
Szia!
Én már 3 éve teszek el rendszeresen mindenféle ivólevet és szörpöt mindenféle tartósítószer nélkül. Soha semmi nem romlott meg.
Elkészíted a bármilyen szörpöt - ha ivólevet szeretnél, akkor vízzel hígítod. Én cukrot nagyon keveset rakok bele,mert szeretem érezni a gyümölcs ízét és nem csak egy szirupot, de ez ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti. Tévhittel ellentétben, nem a cukortól lesz elállóbb.
Fogok egy nagy fazekat, forráspontig főzöm, aztán a NAGYON ALAPOSAN KIFORRÁZOTT üvegekbe töltöm. Dupla celofánnal izárom le és a kettő közé késhegyni szalicilt teszek. Utána megy a dunsztba, míg ki nem hűl. Tárolása: sötét, hűvös helyen. Van olyan ivólevem, ami már 3 éves és semmi baja, a paradicsomlevet ugyanilyen technikával rakom el. A lényeg, hogy forró vízzel alaposan sterilizálni kell az üvegeket, mert attól romlik meg, ha valamilyen baktérium, szennyeződés ott marad. A dunszt pedig biztosítja a légmentességet. Én nem csak ivólevet készítek tartósítószer nélkül, hanem mindent: savanyúságot, lekvárokat, lecsót, kecsöpöt és működik a módszer. Sok sikert a befőzéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!