Ha a bodzaszörpbe kell nátrium-benzoát, akkor minek bele citromsav? Nem jobb a friss citromlé?
Figyelt kérdés
2013. jún. 4. 09:52
1/5 anonim válasza:
A citrom, vagy citromsav nem tartósít, hanem azt segíti elő, hogy szép világos színe legyen az eltett szörpnek vagy befőttnek, lekvárnak. Tehát ne barnuljon meg hamar...
2/5 anonim válasza:
Meg savanykásabb lesz tőle, a nátrium-benzonát meg tartósít. Legutóbb kiakartam hagyni belőle, mondván úgyis hamar elfogy, de napokon belül forrásnak indult, szóval ajánlott :-) Citromkarika is kell bele, amikor bele teszed a vízbe a virágokat.
3/5 anonim válasza:
Második voltam. Ha teszel bele citromkarikát, előtte jól mosd át a héját forró vízben. Ezek a mai citromok, főleg a nagyáruháziak hamar rohadnak, sokszor megpenészedik ami a tetejére úszik és kilóg a léből. Nem kell megijedni, csak óvatosan szedd majd ki, hogy ne keverd bele a szirupba.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap este megcsináltam a szörpöt, 13 liter lett belőle!
2013. jún. 4. 19:58
5/5 Szörpmester válasza:
Azért mert mind a kettőnek más a szerepe.
Citromsav: élelmiszeripari sav és ízfokozó szer, amely megvédi a termék szín, aroma és vitamintartalmát. Gátolja a fehérjék kicsapódását, segíti a sterilizálást, javítja például a tészták sütési tulajdonságát.
Nátrium-benzoát: élelmiszeripari tartósítószer. Nem öli meg a baktériumokat, gombákat, de lehetetlenné teszi a szaporodásukat. Hatását savas (3,6 PH) felett tudja kifejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!