Desztillált vízből ihatom a kávét?
Phoney!
Egyáltalán nem baj, hogy beleszólsz. Valóban a pálinkát is desztillált vízzel dúsítják. Ha 50 fokos, én meg csak 40 fokosat szeretnék, akkor löttyintenek még hozzá deszt.vizet.
Örülök, hogy Te nem kiáltod gyilkosnak ezt a vizet, és érted miről beszélek.:))
Szerintem még mindig sokan keverik a fagyállóval, vagy ablakmosóval, vagy mittudoménmivel!:))
Szerintem főleg az ioncserélt vízzel, amiben előfordulhat (nem szilárd) szennyeződés:)
(A pálinka pedig – párlat lévén – már hígítatlanul is tartalmaz kb 30–40% desztillált vizet.)
Szerintem ihatod nyugodtan, sokan isszák víz helyett is. Különben az nem jutott senkinek az eszébe, hogy az esővíz is desztillált víz, amit az emberek sok ezer éven át fogyasztottak? Persze nem a mostani esővízről beszélek,pláne nem ami a városok felett esik.
Itt van pár link, nézz utána magad:
"az esővíz is desztillált víz, amit az emberek sok ezer éven át fogyasztottak?"
Na amikor a "szakértő"(mert a cikkben is idézőjelbe tették) kijelentette hogy desztillált esővizet isznak az emberek évezredek óta, az azért betett rendesen!
Gondolom soha nem olvasta hogy a világban évezredek óra az emberek 99.9%-a a folyók és részben a tavak, valamint a fúrt kutak vizét itta és issza ma is és nem az esővizet...
Mivel a "szakértő" nem tudja mekkora óriási különbség van a kettő között így a cikk további része is megkérdőjelezhető számomra...
Zoli7980
Hogyha elolvastad volna normálisan a cikket, nem beszélnél ennyi hülyeséget. Egyrészt a szakértőt azért rakták idézőjelbe, mert nem ő a szakértő, hanem akiről írta a cikket-talán ha újra átolvasod leesik a tantusz.
A másik az esővizet Ausztráliának egyes részén a mai napig isszák. Legközelebb ha valamiről véleményt formálsz, legalább olvasd el amihez hozzászólsz.
én max. azt tudom elképzelni, hogy azért lehet(ne) egészségtelen, mert
1.) NEM tartalmaz bizonyos, a szervezet számára fontos sókat, ésvényokat.
2.) ha a sejtfalak átengedik, akkor indokolatlanul "beszivárog" szövetekbe, szervekbe, ahol nem lenne dolga.
ezeket esetlegesen mondom.
minden egyebet hülyeségnek tartok
mitől lenne halálos ???
nem a sósavval, vagy a hipóval kevered ???!!!!
Kis mennyiségben fogyasztva semmi bajod nem lesz tőle, de egy nagyobb mennyiség elvonja az ionokat a sejtektől, ami viszont nagyon káros.
Tulajdonképpen ha naponta meginnál 1-2 dl kávét desztvízből, nem hiszem, hogy bajod lenne tőle, amennyiben utána fogyasztasz normális vizet, vagy direkt erre kitalált elektrolit italt, amelyet sportolóknak fejlesztettek ki.
Én mindenesetre nem innék, de te tudod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!