Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Desztillált vízből ihatom a...

Desztillált vízből ihatom a kávét?

Figyelt kérdés
Abból a desztillált vízből,amit a benzinkúton árulnak. Nagyon kemény a csapvíz, és féltem a kávégépet. Köszi a válaszokat.

2012. márc. 9. 21:17
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy tudom, hogy a desztillált víz felborítja a vér ionjait. Rá is van írva a palackjára, hogy fogyasztásra alkalmatlan. Ha félted a kávéfőződet, inkább 2-3 hetente főzz le rajta - persze kávé nélkül :) - egy adag ecetet. Utána két sima vizes lefőzés és biztos vízkőmentes lesz. Ráadásul még olcsó is.
2012. márc. 9. 21:30
 2/34 anonim ***** válasza:
6%
De hogy is!!Akkor vegyél inkább ásványvizet.Vagy főzd ki a csapvizet.A deszt.víz emberi fogyasztásra tilos!!!
2012. márc. 9. 21:30
 3/34 anonim ***** válasza:
vagy vegyél egy víztisztító kancsót és azzal főzz, én évek óta azzal főzöm és még soha nem volt vízköves...de a mentes ásványvíz is okés...forralni nem sok értelmét látom :)
2012. márc. 9. 21:38
 4/34 A kérdező kommentje:

De itt azt írják, hogy jó a desztillált víz, sőt kimondottan egészséges.

[link]

Ha lejjebb tekertek, konkrétan írják a kávéfőzésre is.

2012. márc. 9. 21:41
 5/34 A kérdező kommentje:

Milyen egyéb előnyei vannak a desztillált víznek?

Erre a kérdésre például azt írják, hogy még ízletesebb is a kávé vagy tea.

2012. márc. 9. 21:42
 6/34 anonim ***** válasza:
0%
A deszt-víz emberi fogyasztásra alkalmatlan. Anyósom mondta, hisz Ő ezt csinálja már 30 éve. :)
2012. márc. 9. 21:44
 7/34 A kérdező kommentje:
Az ásványvíz sem biztos hogy jó. Lehet az is túl kemény.
2012. márc. 9. 21:48
 8/34 anonim ***** válasza:
80%
Vegyél vízszűrő kancsót. Én 3-4 éve használom. A filtert kell benne rendszeresen cserélni. Az átszűrt víz pedig nagyon finom, tiszta. ..Ja és sokat spóroltam, mert azóta nem veszek ásványvizet+ a környezetet is védem, mert nem termelek üres PET palackokat
2012. márc. 9. 21:58
 9/34 anonim ***** válasza:
5%

Nehogy igyál desztillált vizet!

Az ásványvíz tökéletes, nem fog tönkre menni olyan könnyen az a gép, nyugi. Elvileg bírnia kell még a keményebb vizeket is.

2012. márc. 9. 21:58
 10/34 anonim ***** válasza:

Nem kell parázni a kemény víz miatt. Mi is ecettel 2x kifőzzük a gépet (mosógépet is lejáratjuk egy rövid programmal) attól függően mennyit használtuk. Itt kb 12 adag kávé (2x 6személyeset főzünk) egy nap. Havonta ecetezzük kb vagy amikor már sokáig tart neki lefőzni a kávét.

Nem tudom a mai kávégépek milyenek, de nekünk Szarvasi kávéfőzőnk van Auchanba láttam is a napokban, de ez már 20 vagy 30 éve is megvan.

2012. márc. 9. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!