Desztillált vízből ihatom a kávét?
Azért a desztillált víz kapcsán azt tisztázzuk hogy itt egy kávéról van csak szó... A forralás miatt a kávé vize is nagyrészt desztilláltnak megfelelő víz.
Valóban káros ha azt innád folyamatosan de itt nem erről van szó.
Viszont én is a sima víz majd ecetessel vízkőtelenítést javaslom.
Ja és ásványvízzzel meg ne probálkozz!! Azért hívják ásványvíznek mert a sima csapvíznél sokkal több ásványi anyagot tartalmaz ami még több lerakódást jelent!! És drágább is...
Maga a desztillált víz nem ártalmas a szervezetre! Az az ártalmas, ha nagyobb mennyiségben, avagy rendes víz helyett iszod.
A benzinkúton tudtommal ioncserélt vizet árulnak az autóba, az más. De 1-2 kávényi abból sem öl meg, van aki azt issza évek óta.
ma 13:58
Elárulnád, hogy honnét származik ez a infód? Tuti senki nem hal meg tőle! Tudod ez csupán H2O! Valamivel nagyon kevered!!
Én csupán azért tettem fel a kérdést, hogy milyen lehet az íze, illetve használja-e valaki kávéfőzőbe?
Ez nem a szomjoltást szolgálná, csupán eszpresszó készülne belőle. Tehát nem a csapvizet szeretném erre felcserélni, hanem a kávégépet megkímélni. A tegnapi válaszoló, nagyon helyesen írja.: tegnap 22:37
Elemezd már kérlek a folyamatot onnantól, mikor egy desztvízből főzött kávé a gyomorba jut, a halál beálltáig:)
És tessék mondani, rendes vízzel keverhetem, vagy azt is „elrontja”?:P
Mondjuk azért kérdezem, mert érdekel mások véleménye. Tessék már nekem elmondani, (eddig ezt senki nem tette)hogy mitől halálos desztillált víz? Mit tartalmaz, amitől halálos? Azt tudom hogy mi nincs benne, mi az amit kivonnak belőle. Ezt mondja már meg valaki, illetve az is elég ha linkel ezzel kapcsolatban.
Nyilván nem jó ha ezt fogyasztanám folyadékpótlás gyanánt. Nem található meg benne mindaz, amire szüksége van a szervezetnek. De még egyszer hangsúlyozom, továbbra is csapvizet innék, csak a presszókávé készülne ebből. Naponta 60-90 ml!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!