Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Szódagép tulajdonosok, egy...

Szódagép tulajdonosok, egy co2 palackból hány liter valóban erős normális szóda hozható ki?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a 60-80 liter amivel reklámozzák hazugság. De mondjuk a fele, 30 liter azért kinyerhető vele normális szénsavval?
nov. 6. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy hagyományos szódás üveg töltése teljesen más módon történik, és palack végig zárt. A szénsav nem stabil, nyitott edényből a gáz könnyen el tud szökni. Márpedig ezekből a palackokból csak a kupak levételével tudsz tölteni.

A 60 liter teljesen reális, több csak akkor, ha nem a maximumra töltöd. Én mindig „brekegésig” nyomom, amit a túlnyomástól védő szelep okoz. Régi a készülék, és az 1, 2, 3 nyomást nem tudtam soha értelmezni. Ha új a patron, egy fél másodperc után már kifúj a szelep. Csak a vége felé van, hogy hosszabban vagy többször kell nyomni. Az újabbakról nincs tapasztalatom.

nov. 6. 10:56
 2/7 anonim ***** válasza:
60-80 liter
nov. 6. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Neked valóban kijön annyi? Százszor tudod tölteni?
nov. 6. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan úgy képzelted, hogy húzom a strigulákat és a végén összeszámolom, hogy most 70 vagy 90 szódára volt elég...?
nov. 6. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

4. A kérdező arra kíváncsi, mennyi jön ki TÉNYLEGESEN, tapasztalatunk szerint. Te beírtad a hivatalosat, ami a kérdésben is szerepel.

Én sem húzom, de 80 biztosan nem. Amikor megvettem, akkor viszont kíváncsiságból valóban húztam a vonalakat.

nov. 6. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:

60 liternyi sosem jön ki (60-as a patron), de 45-50 igen.

Kb 10-11 naponta cserélünk patront és naponta kb. 5 üveg víz fogy el nálunk (kétszemélyes háztartás).

Nyilván attól is függ, hányszor nyomod, a vőlegényem szrásig, nekem kettő nyomás után elég szénsavas.

nov. 7. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Van 80-as és 60-as patron is. Annyi tény, hogy a maximumot egyikből sem lehet kihozni, csak nagyon gyenge savasítás esetén.
nov. 7. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!