Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Aki energiaitalt iszik az nem...

Aki energiaitalt iszik az nem lesz hosszú életű?

Figyelt kérdés
Pl. egy 40-50-es fickó aki 10 éve fogyaszt energiaitalt minden nap. De más káros szenvedélye nincs, nem dohányzik, nem iszik alkoholt, stb.
szept. 8. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem mernék rá fogadni, hogy egészséges maradna hosszú távon.

Sokat embert ismerek akik naponta iszák az energiaitalokat, a legtöbben naponta 2-3 darabot olykor többet is megisznak. Nem jósolok nekik túl nagy jövőt. Majd 5-10 év múlva meg jönnek az egészségügyi bajok.

Én alapjáraton elutasítom az energiaitalt, és minden olyan üdítőt ami tele van cukorral, színezékkel, ízfokozókkal és még kitudja hogy mivel vannak ezek a löttyök tele.

szept. 8. 20:58
 2/7 A kérdező kommentje:
egy valós emberről van szó és nincs jó bőrben
szept. 8. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Napi egy bőven belefér.
szept. 8. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a fogorvos szólt, hogy ha szeretném hogy legyen fogam elöl, jó lenne letenni az energiaitalokat.

Iszonyatos mód marják a fogzomâncot, jobban mint egy cukros üdítõ.

Emellett a koffein a szívnek se tesz jót. A szívbetegség nem látszik, de attól még beüt.

szept. 9. 02:24
 5/7 anonim ***** válasza:
26%
Nem egészséges egyáltalán, de a dohányzásnál és az alkoholizmusnál még mindig jobb.
szept. 9. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Én ugyan csak kávét iszom, 2-3-at naponta, de szerintem nem az energiaitalokkal van összefüggésben, ha nincs jó bőrben, ha csak ennyiről van szó, és mivel ezek viszonylag új dolgok, nyilván nincsenek hosszú távú adatok. Mindenesetre 3-4 kávényi koffeint még támogatnak is az orvosok, a többi összetevő változó, de nem látok problémát egyikben sem. Fogkárosító hatásról sem hallottam, de egyrészt akkor már a teának, kávénak is van, főleg ha jól meg van cukrozva, másrészt pl. szájöblögetéssel ezt lehet enyhíteni. Amúgy tudtommal inkább édesítőszerek vannak bennük, amiknek nincs ilyen hatása. Ezért biztos jól le leszek pontozva...
szept. 9. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:

15 éves korom óta iszom energiaitalt. Most vagyok 31. Eddig egyetlen egyszer okozott problémát, amikor 5 éve ormótlan ráfüggtem. Orvos lett a vége. Elkezdtek rajtam foltok jönni, meg nagyon álmos voltam. Mint kiderült okozott egy nem alkoholos zsírmájat a fogyasztása. De ezt sem rónám fel CSAK az energiaital számlájára, hiszen napi hármat vagy akár négyet is megittam. Azt mondom ha az ember marad a napi 1-nél, nem lesz semmi baja. Aki viszont már víz helyett is ezt issza, ott lesznek bajok. De ez talán minden üdítőre igaz. Azt tegyük hozzá, hogy a mai energiaitalok nagyon üdítősítve lettek a régiekhez képest. Egyszer a taurint vették ki belőlük, utána jöttek a cukormentesek változatok. A koffeinhez pedig egy idő után hozzászoksz. Talán eredeti RedBull-t thaiföldön tudsz még inni, ott nincsen a taurin szabályozva.

Ami talán még érdekes lehet, hogy a benne lévő B12 vitamin, mondjuk egy 500ML-es Monsternél, a doboz szerint 13mikrogramm/doboz. Az ajánlott napi bevitel pedig 0,4-0,5 körül mozog. Tehát ha megiszol egyet, az eléggé overkill vitaminok terén. Ha angol fórumokon utána olvas az ember, akkor a vitamintúladagolás hosszútávon okozhat máj gondokat. Mindenesetre egy hónapra leraktam és a májértékeim (Gamma/GPT) lecsökkentek a normálisra és a kóros fáradtságom is megszűnt.

Tudom egy idióta vagyok, hogy azóta is iszom, de sajnos függő vagyok. Mindenkinek van valami lütyősége, nekem ez.

szept. 11. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!