Aki energiaitalt iszik az nem lesz hosszú életű?
Nem mernék rá fogadni, hogy egészséges maradna hosszú távon.
Sokat embert ismerek akik naponta iszák az energiaitalokat, a legtöbben naponta 2-3 darabot olykor többet is megisznak. Nem jósolok nekik túl nagy jövőt. Majd 5-10 év múlva meg jönnek az egészségügyi bajok.
Én alapjáraton elutasítom az energiaitalt, és minden olyan üdítőt ami tele van cukorral, színezékkel, ízfokozókkal és még kitudja hogy mivel vannak ezek a löttyök tele.
Nekem a fogorvos szólt, hogy ha szeretném hogy legyen fogam elöl, jó lenne letenni az energiaitalokat.
Iszonyatos mód marják a fogzomâncot, jobban mint egy cukros üdítõ.
Emellett a koffein a szívnek se tesz jót. A szívbetegség nem látszik, de attól még beüt.
15 éves korom óta iszom energiaitalt. Most vagyok 31. Eddig egyetlen egyszer okozott problémát, amikor 5 éve ormótlan ráfüggtem. Orvos lett a vége. Elkezdtek rajtam foltok jönni, meg nagyon álmos voltam. Mint kiderült okozott egy nem alkoholos zsírmájat a fogyasztása. De ezt sem rónám fel CSAK az energiaital számlájára, hiszen napi hármat vagy akár négyet is megittam. Azt mondom ha az ember marad a napi 1-nél, nem lesz semmi baja. Aki viszont már víz helyett is ezt issza, ott lesznek bajok. De ez talán minden üdítőre igaz. Azt tegyük hozzá, hogy a mai energiaitalok nagyon üdítősítve lettek a régiekhez képest. Egyszer a taurint vették ki belőlük, utána jöttek a cukormentesek változatok. A koffeinhez pedig egy idő után hozzászoksz. Talán eredeti RedBull-t thaiföldön tudsz még inni, ott nincsen a taurin szabályozva.
Ami talán még érdekes lehet, hogy a benne lévő B12 vitamin, mondjuk egy 500ML-es Monsternél, a doboz szerint 13mikrogramm/doboz. Az ajánlott napi bevitel pedig 0,4-0,5 körül mozog. Tehát ha megiszol egyet, az eléggé overkill vitaminok terén. Ha angol fórumokon utána olvas az ember, akkor a vitamintúladagolás hosszútávon okozhat máj gondokat. Mindenesetre egy hónapra leraktam és a májértékeim (Gamma/GPT) lecsökkentek a normálisra és a kóros fáradtságom is megszűnt.
Tudom egy idióta vagyok, hogy azóta is iszom, de sajnos függő vagyok. Mindenkinek van valami lütyősége, nekem ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!