Miért változtatták meg a palackos üdítők kupakját úgy, hogy nehéz legyen teljesen leszedni?
"hátha akkor rajta hagyja az ember"
Te pl. eddig szétdobáltad? Nekem eszembe sem jutott sosem nem visszatekerni, ha kiittam.
Hogy ne szedd le. Vagy a kétbalkezesek mint én ne ejtsék el 😀
Igazából nem lenne idegesítő az hogy ott van, ha hátra lehetne rendesen pattintani a kupakot, és nem állna bele az arcodba amikor iszol.
Nem a hirdetés helye márkánál a kupak kiöntéskor a palack elé fordul, így két kéz kell a tartalom pohárba öntéséhez. Jól megcsinálták!
Mellesleg kupak nélkül az összenyomott palack nem tartja meg a formáját, így tök felesleges volt bevezetni, mert az ember amúgy sem dobja el külön a kupakot. Miért tenné?
Slusszpoén, hogy zárható kupak évtizedek óta létezik, és jól is működik, mégis azokat a csavaros sz.rokat alakították át, rosszul!
Szelektíven gyűjtött hulladéknál a kukákból beszállított műanyagot először is átrostálják. Az apraja főleg szemétből áll, ez megy a kommunálisba. Állítólag más országokban sokan külön dobták be a kupakot (szerintem jó szándékból, hogy ne kelljen letekergetni a begyűjtőhelyen), így azok elvesztek.
És a nép felhívása helyett inkább kitaláltak egy baromságot. Ami ellen valamiért semelyik ország nem tiltakozott.
Az emberek többsége most se szívatja magát, hanem nyitáskor egyből leszakítja, csak így meg előáll egy balesetveszélyes helyzet, valamint nehezebben lehet visszacsavarni a szerteszét álló végek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!