Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért változtatták meg a...

Miért változtatták meg a palackos üdítők kupakját úgy, hogy nehéz legyen teljesen leszedni?

Figyelt kérdés

aug. 10. 21:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Környezetvedelem és az újrahasznosítás miatt.
aug. 10. 21:30
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Konkrétan azért, hogy nehéz legyen leszedni, hátha akkor rajta hagyja az ember
aug. 10. 21:45
 3/17 anonim ***** válasza:
16%

Great Reset 2030

Ez az első teszt.

aug. 10. 21:56
 4/17 anonim ***** válasza:
47%

"hátha akkor rajta hagyja az ember"

Te pl. eddig szétdobáltad? Nekem eszembe sem jutott sosem nem visszatekerni, ha kiittam.

aug. 10. 23:23
 5/17 anonim ***** válasza:
54%
EU-s szabályozás. Elvileg azért van, hogy a kupakok és a palackok közösen kerüljenek kidobásra. Én is utálom igazából :(( Általában le szoktam valahogy ügyeskedni a kupakot végül, viszont ha otthonra veszek üdítőt, és amúgy is átöntöm pohárba az italt, akkor annyira nem zavaró. És mindig együtt dobom ki a kupakot a palackkal, akkor is, ha leszedem!!
aug. 10. 23:26
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
5 nekem ez rég olyan hülye szokás, hogy nem dobálom külön. Munkahelyen amikor kezdtem pár éve, pont morogtak is az egyik oktatáson, ahol rekeszban kaptunk ásványvizet ilyen fémkupakkal, amit sörnyitóval kell nyitni, mert a végén mindig rányomtam és úgy raktam vissza a rekeszbe, és azt hittékránézésre, hogy még teli.
aug. 10. 23:30
 7/17 anonim ***** válasza:
65%

Hogy ne szedd le. Vagy a kétbalkezesek mint én ne ejtsék el 😀

Igazából nem lenne idegesítő az hogy ott van, ha hátra lehetne rendesen pattintani a kupakot, és nem állna bele az arcodba amikor iszol.

aug. 11. 00:39
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem a hirdetés helye márkánál a kupak kiöntéskor a palack elé fordul, így két kéz kell a tartalom pohárba öntéséhez. Jól megcsinálták!

Mellesleg kupak nélkül az összenyomott palack nem tartja meg a formáját, így tök felesleges volt bevezetni, mert az ember amúgy sem dobja el külön a kupakot. Miért tenné?

Slusszpoén, hogy zárható kupak évtizedek óta létezik, és jól is működik, mégis azokat a csavaros sz.rokat alakították át, rosszul!

aug. 11. 03:14
 9/17 anonim ***** válasza:
52%
Bocsánat, majd' elfelejtettem. Újabban már nem kell összenyomni a palackot. Ez is megérne egy misét! Eddig össze kellett nyomni. Most nem jó, ne nyomd össze, mert jól bedobod a gépbe, ami összenyomja helyetted! Ész megáll!
aug. 11. 03:19
 10/17 anonim ***** válasza:
69%

Szelektíven gyűjtött hulladéknál a kukákból beszállított műanyagot először is átrostálják. Az apraja főleg szemétből áll, ez megy a kommunálisba. Állítólag más országokban sokan külön dobták be a kupakot (szerintem jó szándékból, hogy ne kelljen letekergetni a begyűjtőhelyen), így azok elvesztek.

És a nép felhívása helyett inkább kitaláltak egy baromságot. Ami ellen valamiért semelyik ország nem tiltakozott.

Az emberek többsége most se szívatja magát, hanem nyitáskor egyből leszakítja, csak így meg előáll egy balesetveszélyes helyzet, valamint nehezebben lehet visszacsavarni a szerteszét álló végek miatt.

aug. 11. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!