Nagyon sok cukorral iszom a kávét, lehet ezen változtatni úgy, hogy ne érezzem meg, hogy kevesebb cukorral iszom?
Miért kávézol?
"kellemes maradjon a kávé"- ha ugyanazt az ízhatást akarod elérni, akkor csökkentsd a kávé mennyiségét, akkor cukorból is kevesebb kell
Amit én tettem (nagyon sok kávét iszom, majd egyszer leállok, de lassan megy):
1. olyan kávét veszek, ami nem annyira keserű
2. tejpótlékot teszek hozzá. minél édesebb, annál jobb. nálam ez zsírtej, jó esetben kókusztej is van benne.
3. fokozatosan csökkentettem a cukormennyiséget (ami xilit volt vagy eritrit), egy ponton pedig elhagytam az egészet
Nagyritkán ma is kerül bele eritrit, de 20-30 alkalomból egyszer. Ha igazán jót akarok inni, akkor pedig méz, de az nálam már kilengés (a méz nekem közel sem édesít úgy, mint a cukor, de hogy mi mennyire édesít, az nagyon emberfüggő. s a cukrok íze is más, persze).
Csokival is meg tudom inni a kávét :D
Ja s amikor még nem volt gyakorlatom a cukortalan kávéivásban, akkor szegfűszeget, kakaót, néha vaníliát és rumot pakoltam bele, hogy ízesebb legyen. Bár ezt ma is megteszem.
De... nem olyan, mint az édes kávé, az tény. Nekem tökéletesen megfelel, de aki odafigyel a kávéra (ami nálam sokszor elmarad, grrr, minek iszom akkor? élénkíteni nem tud kicsit sem) és édes ízre vágyik benne, annak ez a fenti módszer sem lesz jó, azt hiszem.
Üresen nem tudom meginni a kávét s ez már nemigen fog változni. Ha NAGYON muszáj, akkor lenyomnám, de akkor a legrosszabb tablettákkal lesz egy szinten, s fejfájás miatt iszom.
Alapjáraton is ennyire édesen étkezel? Mert ha igen, három nap cukormentesség is csodákra képes (se gyümölcs, se csoki sem péksüti stb.). A párom 5 cukorral itta régen a kávéját, tartottunk egy ilyen kis "minidiétát", azóta elég neki kettő. Ettöl függetlenül csináltam neki kapásból egy ötcukrosat miután letelt a 3 nap, majdnem kiköpte :)
Ha nem ez a baj, akkor szerintem is a kávéd túl keserű, azon pedig (ahogy előttem is írták) többféleképpen is lehet változtatni. Az Arabica kávét javaslom én is, nincs benne az a jellegzetes "kotyogós" íz, mint a Robusta-ban, nem kell fél kg cukorral ellensúlyozni :)
Én 52 éve iszom keserűn a kávét.
Ha utána iszok egy korty vizet, minden alkalommal konstatálom, a tengerészek miért nevezik édes víznek a nem-tengervizet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!