Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A kotyogós miért nem kotyog?

A kotyogós miért nem kotyog?

Figyelt kérdés

Az enyém sunyiban főzi le a kávét. Nem kotyog.


Ez vajon miért lehet?



2024. jún. 5. 08:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
És vajon lehet még kapni ilyen csöves 😀 kotyogóst?
2024. jún. 7. 19:38
 12/13 anonim válasza:
Úgy tudom a Bialetti még gyárt ilyen "hagyományos" kotyogót. Nyilván a drágább kategóriában.
aug. 16. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Előfordult olyan régen, hogy a kifolyócső tetjén volt egy súlyszelep, amit a kifolyó kávé emelgetett, onnan kaphatta a kotoygós nevet. De ez amit mi ma kotyogósnak nevezünk sohasem volt ilyen. Az eredeti Bialetti csövén mindig is szabadon folyt ki a kávé. Mostmár ők is gyártanak szelepes verziót Brikka néven (a hagyományos a Moka) és ha ügyesen használod produkál némi habszerűséget a tetejére, ami az espresso crema-ját lenne hivatott utánozni, de némi vizuális tuningon túl ez semmi pluszt nem ad hozzá a kész kávéhoz és gyorsan el is tűnik. Szóval ha rám hallgatsz, nem erőlteted. Drága is, karbantartásigényesebb is, a szelep el tud romlani, szóval szerintem nem érdemes erőltetni.
okt. 15. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!