A kotyogós miért nem kotyog?
Figyelt kérdés
Az enyém sunyiban főzi le a kávét. Nem kotyog.
Ez vajon miért lehet?
jún. 5. 08:25
1/13 anonim válasza:
Valami új fajta készülék lehet.Általaban a kávé adja a hangot ahogy felső nyíláson jön ki, lehet a tiéden nagyobb.
2/13 anonim válasza:
Nem sistereg a forráskor ? Akkor csapja ki a maradek vizet csattog , az enyém új típus inox és hallattszik .
3/13 anonim válasza:
Az enyém sem kotyog, csak prüszköl a vége felé.
4/13 A kérdező kommentje:
@1 Nem tudom, mi számít újnak. Több, mint 10 éves darab, de sajnos nem őskotyogós.
jún. 5. 09:41
5/13 anonim válasza:
Vízköves? Forró víz és ecet kombó megoldja 15 perc alatt.
6/13 anonim válasza:
Kotyogós, vagy creama? A Cremában van egy kis szelep, ami kicsit magasabban tartja a nyomást, emiatt habosabb lesz.
Ennél el tudom képzelni, hogy kotyog.
7/13 anonim válasza:
Az enyém akkor nem kotyog, ha egészen kicsi lángon főzök vele kávét. Ugyanúgy lefő így is, csak nem hangoskodik.
8/13 anonim válasza:
nekünk valami alap van, az is csak sunyiban lefőzi, aztán csak a végén kezd el valami fújkáló hangot adni mikor már kifogyott a vízből, én eddig ezt hittem kotyogásnak
9/13 anonim válasza:
Igen, a most kapható "kotyogósok" 99% -ban csak egy üres, egyenes csövet használnak a szűrő alatt, ami beleér a vízbe. Ezen a gőznyomás áttolja a forró vizet, és kész. Ez tényleg nem kotyog, maximum prüszköl a végén, amikor már kifogyott a víz. Nekünk még van egy eredeti kotyogónk szerintem a 70 -es évekből, amiben van egy rugóval leszorított golyó a víz útjában (maga a cső sem egyenes) ha elég nagy a nyomás, a golyó átenged egy adag vizet, aztán újra lezár, és ez ismétlődik, amíg le nem fő a kávé. Amikor ez a szelep nyit -zár akkor ad "kotyogó" hangot.
10/13 anonim válasza:
9 pont erre céloztam a cremával. Én mondjuk régröl is a sima csöves kotyogósokat ismertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!